Jó tudni...

2024.05.14. 11:34

Így változik a közlekedés a Borangolás idején a történelmi Avason

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Avasi borangolást, az idén négynapos lesz a program.

Egy korábbi rendezvényen. A jókedv garantált lesz az idén is

Fotó: ÉM

Miskolc legnagyobb, Magyarország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvénye idén tizenkettedik alkalommal várja a résztvevőket a hétvégén. A rendezvény előkészületeihez és megvalósításához kötődően forgalmi korlátozások lépnek életbe az Avasi Borangolás idején.

Május 16-án, csütörtökön a 9 és 15 óra között lezárják a gépjárműforgalom elől a Latabár sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Győri sor sarok, a Latabár sor, a Latabár sor – Petőfi sarok, A Csáti sor – Horváth-tető sétány sarok és a Csáti sor – Horváth-tető – Avasi Kilátó lépcsősor sarok közötti területeket. Futóverseny miatt 9 és 17 óra között szakaszos lezárására számíthatnak az arra közlekedők a Papszertől az Avasi kilátóig tartó lépcsősoron.

Május 17-én és 18-án forgalmi korlátozás lép életbe a 12 órától 0 óráig tartó időszakban az alábbi területeken: Kisavas, Alsó sor – Görgey sarok, Kisavas, Első sor – Lonovics sarok, Papszer – Mélyvölgy sarok, Papszer 24., Toronyalja – Középső sor sarok, Toronyalja 67., Nagyavas, Alsó sor – Középső sor kereszteződés, Nagyavas, Felső sor 434., Latabár sor – Pázmány sarok közötti területek.

Május 19-én, vasárnap 10 és 20 óra között csak gyalogosan közelíthető meg a Latabár sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Pázmány sarok, a Csáti sor – Horváth-tető sétány sarok és a Csáti sor – Mélyvölgy sarok határolta terület.

A rendezvény lezárt területeire behajtani kizárólag Miskolc önkormányzata vagy a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által kiadott ideiglenes engedély birtokában lehet.

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy az Avasi kilátó építési munkálatai miatt a Horváth-tető egy része munkaterületnek minősül, ezen az elkerített részen tartózkodni tilos.

Az Avasi Borangolás pénteken, szombaton és idén vasárnap is gazdag zenei és gasztronómiai programkínálattal várja a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában