Beruházás

2022.11.30. 17:42

Biztonságossá válik az ivóvíz ellátás Gesztelyben - fotókkal, videóval

Az ÉRV. Zrt elkötelezett a hosszú távú minőségi szolgáltatásnyújtás mellett.

Simon István Gesztely polgármestere, Koncz Zsófia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyûlési képviselõje és Lõrinc Ákos vezérigazgató - ÉRV ZRT

Régóta vártunk a újharangodi távvezeték rendszer kiépülésére, amely segítségével a továbbiakban nem lajtoskocsi segítségével jutnak az újharangodiak egészséges ivóvízhez - hangsúlyozta Simon István, Gesztely polgármestere azon a sajtótájékoztatón, amit szerda délután tartottak a településen. Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) mint üzemeltető és egyben a projekt kedvezményezettje a „Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése”, az „ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése” és a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” című európai uniós projekt tájékoztatójáról volt szó. Simon István köszöntője után, az ÉRV regionális rendszerének fejlesztéséről Lőrinc Ákos vezérigazgató adott tájékoztatást. A projekt célkitűzéséről, a térségre gyakorolt hatásáról pedig  dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő beszélt.

Számos fejlesztés, beruházás

A polgármester még elmondta: hosszú lenne elsorolni azokat a fejlesztéseket, amelyek Gesztelyben csak az utóbbi időben megvalósultak. Új bölcsőde épül, a napokban készült el a polgárőrök épületének tetőfelújítása, több kilométer hosszban készültek el az önkormányzati utak, járdák újultak meg. Az önkormányzati épületek energetikai és esztétikai korszerűsítésen mentek át - sorolta a polgármester az újharangodi távvezeték rendszer kiépülésén túl. 

Lőrinc Ákos, az ÉRV. Zrt. vezérigazgatója kifejtette: a megfelelő ivóvíz-szolgáltatás és szennyvízelvezetés a társadalmi jólét és a gazdasági fejlődés egyik alapja. Az ÉRV. Zrt elkötelezett a hosszú távú minőségi szolgáltatásnyújtás mellett. A cég üzemelteti az ország első regionális vízellátó rendszerét és a több évtizedes tapasztalat birtokában folyamatosan épít ki újabb és újabb hálózatokat az ellátás biztonsága érdekében. A jelen három projekt során 13,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az a komplex fejlesztési elképzelés amelynek keretében valósulhat meg - többek között - az újharangodot érintő beruházás - emelte ki a vezérigazgató. 

Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is hangsúlyozta: rendkívül sok beruházás valósult meg a térségben többek között a Magyar Falu Program és más támogatási formák segítségével. Fontos üzenetek ezek az egész térség számára, és a szintén a napokban átadott úthálózat fejlesztése is az egész régiót pozitívan érinti  - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő egyben megköszönve a közreműködők munkáját. 

– Kétéves előkészítő munka eredményét ünnepelhetjük most itt. A minisztérium a szakemberekkel kidolgozta a Nemzeti Víziközmű Közszolgáltatási Stratégiát amelynek a célja, hogy komplex rövid és hosszútávú megoldásokat nyújtson arra, hogy a víziközmű szektor a kihívásokra megfelelő válaszokat tudjon adni - tette hozzá.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában