Nyílt nap

2022.11.11. 15:00

A Terrorelhárítási Központ is kiszállt a miskolci iskolába (fotókkal frissítve)

Nyílt napot rendezett a Miskolci Rendvédelmi Technikum.

ÉM

Fotó: Ádám János

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak választanák. A lehetőség Miskolcon is adott. A Miskolci Rendvédelmi Technikum korábbi hagyományainak megfelelően, újra jelenléti nyílt napot tartott pénteken és megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, akik bepillanthattak az intézmény életébe, a sokrétű rendőrképzés helyszíneibe, módszereibe és a felvételi eljárás apró részleteibe.

Az érdeklődők a nyílt nap során választ kaphattak a technikusi szintű képzés felvételijével és a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseikre. Mint elhangzott, a korábbi tanulmányoktól függően 2, 1,5 és 1 tanéves képzésre várják a jelentkezőket. A 2023. szeptember 1-jén induló képzés jelentkezési határideje: 2023. február 17.

A pénteki nyílt nap programjai közt szerepelt többek között bűnügyi, szituációs, csapatszolgálati szakkabinetek bemutatása, fegyverek és a rendőr szakmában használatos egyes eszközök bemutatása, lövészeti bemutató, szituációs lőtér megtekintése, életmentő technikák bemutatása, bűnmegelőzési kiállítás, életlabirintus, közlekedési szakterület bemutatkozása, önvédelmi technikák, az önvédelmi képzés védőeszközeinek bemutatása, kipróbálása. Megtekinthették a fiatalok az MRVT csapatszolgálati kiképzés bemutatóját, a Terrorelhárítási Központ technikai eszközbemutatóját, illetve a megyei rendőr-főkapitányság kutyás és bevetési bemutatóját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában