Energiaválság

2022.10.16. 20:00

Zsóryban bezár az uszoda és a fedett élményfürdő

A kiürült Miskolctapolca helyett Tiszaújvárosban, Bogácson és - részben - Zsóryban és Mezőcsáton lehet pótolni a fürdési lehetőségeket.

SZB

Van, akik valamiféle csodára vártak, vagy azt gondolták, hogy rossz viccről van szó, amikor Miskolcon október 3-án bejelentették, hogy október 10-én bezár a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő. Az ok, hogy az energiaválság nyomán ugrásszerűen megemelkedett villamosenergia és gázárakat nem képes kigazdálkodni a létesítményeket üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. A slusszpoén az volt, hogy az Ellipsum Élményfürdő már a bejelentés napján sem nyitott ki. Ott az "indok" a garanciális javítások folytatása. Nem kétséges, hogy az üzemszünet miatt megspórolt rezsiköltségek sem mellékesek a döntésben. 

Kihalt turisztikai centrum 

Egy hét elteltével, október 10-én kiderült, hogy viccről szó sincs, a két miskolctapolcai fürdő bizony bezárt, a város idegenforgalmi zászlóshajójaként emlegetett üdülőterület az azóta eltelt újabb egy hét alatt szinte teljesen kihalt, síri a csönd. Csak a patthelyzetbe hozott vendéglátók és szállásadók értetlen méltatlankodása hallatszik. Elhibázott döntésnek tartják, hogy Miskolctapolca mindkét fürdőjére egyszerűen lakatot tettek. Az ország más részeiből, illetve külföldről oda érkezők a két fürdőért, elsősorban pedig a Barlangfürdő szolgáltatásaiért foglalnak szállást Miskolctapolcán. Ráadásul nem kapják meg a kezeléseiket a Barlangfürdőbe járó gyógyulni vágyók sem.

Ha nincsenek fürdők, nincs szállóvendég és nincs értelme a vendéglátóhelyeket sem nyitva tartani. Ráadásul a park felújítása miatt a miskolciak sem járnak Tapolcára, így a lehetséges helyi vendégek is rendre elmaradnak. 

A gyógyfürdő működik 

"Ha Miskolctapolcára nem mehetünk, megyünk máshova" - a potenciális vendégek egy része ezzel a lakonikus mondattal értékeli a helyzetet és körülnéz, hogy a környéken van-e hasonló fürdési lehetőség. Tiszaújváros, Zsóry, Bogács, esetleg Mezőcsát.

Zsóryban azonban október 17-től változások lépnek életbe. Ideiglenesen bezárják a fedett élményfürdőt és az ugyancsak fedett uszodát, de nyitva marad - és ez fontos tényező - a komplexum gyógyfürdő része. Használható a három fedett gyógymedence, a jakuzzi medence, a fedett gyermek pancsolók, a két szabadtéri gyógymedence és a gyógykezelések és a masszázsok is. Mint megtudtuk, a november 7-e és 11-e közötti időszakra tervezett karbantartás miatti leállás azonban elmarad, így a fürdő azon a héten is nyitva lesz. 

Kis szünet, aztán teljes gőz 

A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő esetében szó sincs bezárásról, vagy energiatakarékosság címén a szolgáltatások szüneteltetéséről. Egyedül fedett élményfürdő és a szaunarészleg lesz zárva október 24-e és 28-a között karbantartás miatt, de 29-étől újra teljes nyitva tartással várják a vendégeket.

A Mezőcsáti Termálfürdő szezonon kívüli nyitva tartással működik, tehát pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva.

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő továbbra is nyitva tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában