Lepakolni több mint másfél óra volt

2022.10.12. 18:30

Svájcból érkezett Ózdra az adomány

A modern eszközök megvásárlása egyébként több tízmillió forint lett volna.

ÉM

Tizennyolc darab, teljesen elektromosan állítható ágy, nedvességálló matracok, éjjeliszekrények, szobai szekrények, mosdatószékek, guruló fotelek érkeztek svájci adományból Ózdra. Az önkormányzat meglévő svájci kapcsolatának köszönhetően értékes, saját forrásból nem megvásárolható eszközökkel modernizálják a település idős­otthonait. A közelmúltban megérkezett az eddigi legnagyobb adomány, egy egész kamionnyi, csak lepakolni több mint másfél óra volt. Ezen eszközök megvásárlása több tízmillió forint lett volna.

– Nem tudom kifejezni, mennyire boldog vagyok, hogy a Svájci Máltai Lovagrend fontosnak tartja az itt élők segítését, és hogy vannak olyan társaim a programban, akik önzetlenül rengeteg munkát, ezzel együtt időt tesznek bele az ózdiak támogatásába – fogalmazott az adománnyal kapcsolatban Janiczak Dávid polgármester. – Nagy hálával tartozom Ortó Szilárdnak, Bükkszenterzsébet polgármesterének, aki a kapcsolat megteremtésében is segített, valamint a fuvar szervezésében, nyomon követésében a pakolásig velünk volt! Úgyszintén hálás vagyok az adomány eredeztetőjének, Szegeti Erikának, aki Svájcban élő magyarként összefogja a kinti lehetőségeket, és ide irányítja, folyamatos kapcsolattartás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában