Népkert

2022.10.28. 17:11

Öröm volt az örömfutás a futókörön

A gyerekek apró ajándékot és emléklapot kaptak a célban a Halloween alkalmából rendezett eseményen.

ÉM

Fotó: Ádám János

Halloween-i örömfutást szervezett Miskolc önkormányzatának sport csoportja a népkerti futókörön pénteken. Az eseményen többek között a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon diákjai és kísérőtanárai is részt vettek. 

Az ingyenes rendezvényen Szopkó Tibor alpolgármester köszöntötte a résztvevőket és indította a futást. Elmondta: fontos esemény volt a város és a Népkert történetében a pálya kialakítása és teljesen be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, sokan használják.

Ódor Lilla Judittól a polgármesteri hivatal sportreferensétől megtudtuk: ez már a harmadik hasonló akció, amelynek a Népkert és az Aktív Magyarország program keretein belül létrehozott futókör ad otthont. A cél: minél többen ismerkedjenek meg ezzel a lehetőséggel, kapjanak kedvet a futáshoz. 

A kilencedikes Pusztai Marcell ritkán szokott futni, ehhez képest lendületesen, igaz kicsit szuszogva érkezett az egy kilométeres kör végére, amelyet összességében négyszer teljesített. Kérdésünkre, hogy ez egy futókarrier eleje lehet-e, rövid válaszában így reagált: nincs kizárva. 

A vidáman kocogó gyerekek apró ajándékot és emléklapot kaptak a célban. 

Az esemény nyitott volt, mindenkit vártak, aki ráért és akár az alkalomhoz illő jelmezben szeretett volna futni a tetszőlegesen kiválasztott távon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában