Roadshow Miskolcon

2022.10.21. 13:58

Megvizsgálják az InterCity járatok sűrítésének lehetőségét

Miskolcra érkezett a "Közösen, zölden" program, itt beszélt Csöbör Katalin a lehetséges járatsűrítésről.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Pénteken Miskolcra érkezett a MÁV-Volán-csoport „Közösen, zölden” edukációs roadshowja. A miskolci Tiszai pályaudvaron 10-18 óráig színes programokkal várta az érdeklődőket a vasúttársaság és a Volánbusz.

A fenntarthatósági célkitűzésekről, a közösségi közlekedés kiemelt szerepéről a helyszínen sajtótájékoztatót tartottak, ahol Biber Anett, a MÁV szóvivője ismertette a roadshow célkitűzéseit. A MÁV-Volán-csoport célja, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést, ami környezetbarát megoldást jelent az egyéni utazással szemben. A „Közösen, zölden” kampány keretében októberben négy állomásra látogat el a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett Kék Duna bárkocsija. Minden állomáson számos, a vasúttársaság és a Volánbusz által szervezett program várja a látogatókat.

Zöldebben, gyorsabban

- Akik itt élünk mindannyian érezzük, hogy az M30-as és az M3-as autópálya növekvő forgalma miatt egyre több időbe telik eljutnunk a fővárosba - mondta el Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Az autópályákon való közlekedést gyakran lassítják forgalmi dugókról és balesetek. Márpedig Miskolcról, és a Miskolc környéki településekről sokan járnak Budapestre felsőoktatási intézménybe tanulni, munkahelyre dolgozni vagy egyszerűen csak bevásárolni. Sűrűbb InterCity járatok mellett - úgy vélem - az autó helyett sokan választanák az itt élők közül is a környezetbarát közösségi közlekedést. Éppen ezért nemrégiben kértem a Vasúti Pályakapacitáselosztó Kft. ügyvezetőjét, vizsgálják meg a Miskolc-Budapest viszonylatban a reggeli és a késő délutáni napszakokban az InterCity járatok sűrítését. Remélem ezzel kapcsolatosan hamarosan pozitív hírekkel szolgálhatok - fogalmazta meg a képviselő.

Garamvölgyi Mihály, a MÁV miskolci pályavasúti területi igazgatója kiemelte: szerencsés egybeesés, hogy a roadshow-val együtt érkezik az immár második alkalommal megrendezett pályaorientációs program, amelynek keretében a diákok a nyílt napon még több információhoz juthatnak a pályaudvarról, a közlekedésről, a pályaválasztásukat ebbe az irányba fordítva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában