Játszva tanulás

2022.10.27. 14:00

Légy a legjobb logisztikus! Egy új játék segít ebben (Fotók, videó)

A Miskolci Szakképzési Centrum adott helyet a Profi-T-Ability logisztikai bajnokságnak csütörtökön.

ÉM

A miskolci Ability-bajnokság helyszínén

Fotó: Bujdos Tibor

A bajnokságot szervező Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja idén májusban nagy sikerrel mutatta be az első magyar logisztikai társasjátékot, a Profi-T-Abilityt. 2022. szeptember közepe és október vége között nyolc régióban – köztük Miskolcon - rendezték meg a játékra épülő bajnokságot nagyvállalatok és szakképzési centrumok bevonásával.

Profitálhatnak belőle

Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében hangsúlyozta: "Nagyon örülünk, hogy helyszínt adhatunk a versenynek, hiszen rendkívül fontos küldetésünk, hogy legyen olyan hely, ahová bárki bejöhet képzéssel kapcsolatban, legyen az általános iskolás vagy felnőtt. Igyekeztünk azt a versenyzői kört összegyűjteni, amely az egész régiót lefedi".

Szász Levente, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetői Klubja főtitkára üdvözölte a versenyzőket és ismertette a verseny lebonyolításának folyamatát. 

Dankó Gábor a klubról elmondta: mintegy 350 logisztikai vezetőt foglal magában. Maga a társasjáték a pandémia idején született, mert úgy látták, a mai fiatalság kevésbé érdeklődik a logisztika iránt, kevésbé halad a logisztika irányába. A játékban azt igyekeztek modellezni, hogy folyamatos impulzusok közepette hogyan tudunk gyors, helyes lépéseket tenni, gyors döntéseket hozni. Nagyon jó volt a fogadtatása, élvezetes küzdelmeket hoztak a korábbi fordulók is.

A kiírásban megjelent és a megnyitón elhangzott a verseny célja: többek között, hogy öregbítse az adott iskola hírnevét, segítse a diákok pályaorientációját, közösségformáló hatása révén új, pozitív közösségeket, klubokat hoz létre, közelebb hozza a vállalati környezetet a diákokhoz és az iskolához és értékes kapcsolatokat épít ki a piac szereplőivel.

Hugya Zsolt Legyesbényéről érkezett, a Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum tanulója. A többiekhez hasonlóan nem ismeri a játékot, itt találkozik először vele. Egyébként szeret játszani és gyakran társasjátékozik a barátaival, elsősorban Monopolyban erős – mesélte a helyszínen. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában