Rajzterápia

2022.10.31. 13:00

Autista művészek alkotásait mutatják be

2010-ben kezdődtek a rajzterápiás foglalkozásokat két miskolci lakóotthonban.

Fotó: Kate Babiy

Az Autistic Art Alapítvány, korábban Mosoly Otthon Alapítvány, 2006 óta foglalkozik a Miskolctól Gödöllőn és Tatán át Szombathelyig összesen 11 helyen működő, az érintettek szülei által alapított és fenntartott magyarországi autista lakóotthonok támogatásával. Tarr Hajnalka képzőművész 2010-ben indított rajzterápiás foglalkozásokat két miskolci lakóotthonban. A kurzusok ma már hat otthonban működnek, a szórakoztató időtöltés mellett részben tehetséggondozásként. 

– Felfedeztünk olyan autizmussal élő alkotókat, akik ugyan önálló életvitelre nem képesek, de mégis rendkívüli vizuális kifejezőeszközökkel rendelkeznek – mondta Kovács Henrietta, az alapítvány ügyvezetője a budai Montage kávézóban a legfrissebb alkotásokból rendezett, november 26-áig megtekinthető kiállítás megnyitóján.  Az Autistic Art éves jótékonysági aukcióin a művészeti program alkotásai is kalapács alá kerülnek. Az árverésen befolyt – idén közel 68 millió forintot jelentő – bevételekből az alapítvány a művészeti foglalkozások finanszírozása mellett az otthonok fennmaradását támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában