Ez igen! Gratulálunk!

2022.08.03. 16:00

Földesista diák szerzett ezüstérmet az Informatikai Diákolimpián

A magyar csapat három ezüst-, és egy bronzéremmel tért haza a rangos regionális tanulmányi versenyről.

ÉM

Balról: dr. Németh Zsolt (ELTE), Németh Márton (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), Molnár István Ádám (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), Czanik Pál (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), Máté Lőrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), és Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke, a CEOI csapat vezetője. | Forrás: Olvasónktól

Fotós:

Mind a négy, a versenyen induló magyar diákolimpikon éremmel tért haza az idén a horvátországi Varasdon zajlott Közép-Európai Informatikai Diákolimpiáról (CEOI), ahol tizenkét ország ötvenkét versenyzője mérte össze tudását.

Bár a 2021-es CEOI szervezője is Horvátország volt, a pandémia negyedik hulláma miatt a tavalyi diákolimpia online zajlott, a kedvezőbb állapotok révén a szervező ország idén személyesen fogadta a csapatokat Varasdon (Varaždin).

A regionális nemzetközi informatikai versenyen 12 ország képviseltette magát összesen 52 versenyzővel. Az 1994 óta megrendezett CEOI esetében a 2022-es diákolimpián fordult elő harmadszor, hogy a magyar csapat minden tagja érmet szerzett.

A CEOI 2022-n induló magyar diákolimpikonok és érmeik: Molnár István Ádám (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), ezüstérem; Németh Márton (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), ezüstérem; Máté Lőrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), ezüstérem; Czanik Pál (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), bronzérem.

A diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel a versenyre. Csapatvezetőjük Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke volt, a csapatvezető-helyettese dr. Németh Zsolt, az ELTE Informatika Karának adjunktusa.

Jövő héten Indonéziába utaznak

Az idei CEOI remek gyakorlóterepnek bizonyult a magyar diákolimpikonok számára, augusztus 7-15 között pedig az idén Indonéziában zajló világverseny, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI 2022) alatt lehet majd szurkolni a magyar csapat tagjainak. A verseny középiskolások számára a legrangosabb versenyprogramozási megmérettetés: az idén Yogyakarta városában zajló esemény lebonyolításában mintegy hétszázan működnek közre, hiszen az IOI 2022-n 90 ország 357 diákja méri össze tudását fejlett algoritmikus gondolkodási készségeket igénylő komplex feladatok megoldásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában