Így ünnepeltek Nyékládházán - fotókkal, videóval

2022.08.20. 10:35

„Az új kenyér bősége a jövő bőségét hozza el számunkra!”

Magyarország születésnapjáról szentmisével, kenyérszenteléssel és ünnepi műsorral emlékeztek meg Nyékládházán.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

Államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepe alkalmából Nyékládházán a Szent István-szobor előtti téren tartottak megemlékezést szombaton. A műsorban közreműködött az Őszirózsa Népdalkör, valamint Magyar Gréta énekes, a település ifjú tehetsége. Római katolikus szentmisével indult az ünnepség a közeli katolikus templomban, ahol a kenyér szakrális jelentéséről esett szó, amely életté és szeretetté válhat bennünk. Emellett I. István királyunk egységteremtő munkáját emelte ki a Kalóczkai Gábor esperes. Ezt követően a szobornál megszentelte az új kenyeret, majd Koleszár Ákos görögkatolikus szervezőlelkész is. Mátyás Sándor református tiszteletes pedig a kenyér megbecsüléséről szólt és arról, hogy Jézus az élet kenyere, amely a mennyből szállt alá és örök életet ad annak, aki elfogadja a megváltását.

Erős államot teremtett

"Mindannyiunk életében fontos esemény születésünk pillanata, nincs ez másképpen az államok életében sem. Szent István erős keresztény államot alapított, végérvényesen kijelölte helyünket Európában. Jó döntésnek bizonyult, hiszen még mindig itt vagyunk a kontinens szívében" - mondta Türk János, Nyékládháza alpolgármestere. "Soha nem volt olyan fontos a magyarság egysége, mint ma. István király rendet és kiszámíthatóságot adott örökül. A magyarság mindig képes volt új várat építeni a romokra, nem feledhetjük azonban, hogy egyszerű emberek is küzdöttek, hogy mi itt állhassunk most. Az érték azonban csak addig érték, amíg ezt valakik annak tartják és átörökítik a következő generációnak. Legyen-e nap lelkünk kovásza, hogy erőt meríthessünk a jövőre, hogy az új kenyér bősége a jövő bőségét hozza el számunkra!"

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában