„Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért”

2022.06.20. 07:00

Közösséget is építettek a mézeskalácsszakkörön Kékeden

A szakkör 2022 januárjában indult ötfős csoporttal Kékeden.

ÉM

Kiállítással zárták a szakkörfoglalkozást. Fotó: ÉM

A Nemzeti Művelődési Intézet „Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” című projektje jóvoltából Kéked önkormányzata Maczega Mártonné közművelődési szakember szervezésében indított mézeskalácsszakkört. Az ott elkészített alkotásokból nemrégiben nyílt kiállítás a közösségi színtér nagytermében.

A szakkör a projekt támogatásával 2022 januárjában indult ötfős csoporttal. A Nemzeti Művelődési Intézet biztosította a kezdőcsomagot, a szakkörön használt eszközöket – kötények, gyúrótáblák, sodrófák, kiszúróformák – és az alapanyagok egy részét. A szakmai segítséget online formában biztosították a szakkörön részt vevők számára. A mézeskalács-készítő oktatóvideók nagy segítséget nyújtottak, amelyek a www.aszakkor.hu oldalon keresztül voltak láthatók. Összesen húsz alkalom alatt jöttek létre a csapat által készített remekművek, melyek magukba foglalták a karácsonyi és a húsvéti ünnepkör figuráit, amelyeket fehér és színes mázzal díszítettek.

A településen elkezdődött a Közösségi Ház fűtés-­korszerűsítése is - Maczega Márton

A szakkör nehézkes indulását követően – amelynek egyik célja a közösségépítés volt – a folytatásban már örömmel és összekovácsolódva várták a következő alkalmakat, ahol jókedvűen és egyre ügyesebben töltötték el az idejüket. A szakkör befejezését követően a pályázati előírásoknak megfelelően a kiállítás is megnyílt, ahol büszkén mutatták meg az elkészített alkotásaikat.

Korszerűsítés

A településen közben mintegy tízmillió forintos pályázati támogatással elkezdődött a Közösségi Ház fűtés-korszerűsítése – tájékoztatott Maczega Márton polgármester. A korábbi elavult fatüzelésű gázkazánt és kandallót, mely rendkívül drága és munkaigényes volt, modern fűtési rendszer váltja fel hamarosan – tette hozzá a polgármester.

A borítóképen: Kiállítással zárták a szakkörfoglalkozást. Fotó: ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában