A városháza és a Városgazda is hallgat az ügyben

2022.04.27. 17:30

Következmények nélkül maradt a plakáttépés?

Városgazda-munkaruhában tépte egy férfi a választás előtt a Fidesz–KDNP jelöltjének plakátjait.

UA

Fotó: Kozma István

Korábban megírtuk, hogy a választási kampányban a szerkesztőségünk birtokába került videón az látható, amint egy férfi a Városgazda munkaruhájában letépi dr. Kiss János azóta megválasztott Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő választási plakátjait a Katowice utcában.

A városháza és a Városgazda is hallgat az ügyben

Az eseménnyel kapcsolatban megkerestük akkor a miskolci városházát és a Városgazda Nonprofit Kft.-t is, de válasz azóta sem érkezett. A rongálás napján azonban egy közleményt tettek közzé az önkormányzati médium hírportálján, mely szerint: az ügyben rendőrségi feljelentés született, ez dönti majd el, ki követte el a plakátrongálást, valamint ezzel párhuzamosan a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, hiszen az is kérdéses, hogy a videón látható személy valóban a cég munkatársa-e.

A rendőrség a nyomozásra hivatkozva – nem törvényi előírások miatt – nem adhatott az Északnak bővebb információt az adott plakátrongálási ügyben. A Városgazda Nonprofit Kft.-t és az önkormányzat sajtóosztályát kedden ismét megkerestük a közleményben leírt belső vizsgálat végeredményét firtatva, ám ismételten nem tartották fontosnak tájékoztatni lapunk olvasóit.

Kérdéseink

– Az önkormányzat vagy a Városgazda tett feljelentést a rendőrségen? 
– Milyen eredménnyel zárult a belső vizsgálat? 
– Ha a Városgazda alkalmazásában állt a rongáló, milyen szankcióval éltek? 
– Szükség volt más fegyelmi eljárásra is?

(A borítóképen: Letépett plakát a Katowice utcában a választások előtt. Fotó: ÉM)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában