Választás 2022

2022.04.01. 11:00

Késsel fenyegetőzés, plakátrongálás: Nyomoznak a büntetőügyekben

A miskolci plakátrongálások kapcsán a rendőrség még keresi az elkövető(ke)t.

ÉM

További eljárási cselekmények teljesítését írta elő a Miskolci Járási Ügyészség a nyomozó hatóság részére abban az ügyben, amelynek során egy férfi késsel fenyegette meg a Fidesz–KDNP aláírásgyűjtőit. Mint korábban már beszámoltunk róla, 2021. október 12-én épphogy ki tudtak menekülni egy miskolci lépcsőházból az aktivisták, miután egy agreszszív lakó kést rántva fenyegette őket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást az ügyben.

 

 

 

Megrongált plakátok

 

Az elmúlt hetekben többször is megrongálták, letépték a Fidesz plakátjait Miskolcon. Az első eset még február 15-én történt, de azóta is több alkalommal szembesültek azzal a Fidesz–KDNP miskolci politikusai és a járókelők, hogy megrongált, letépett plakátok csúfították el a köztereket, oszlopokat.

 

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója elítélt az eset kapcsán mindennemű provokációt a kampányidőszakban és azon túl is. Kérték a jóérzésű miskolciakat, hogy ebben a felfokozott időszakban se üljenek fel a provokációknak és a nemtelen támadásoknak. Egyben kérték a baloldali képviselőjelölteket, hogy határolódjanak el a közterületi rongálástól. Olyan videó is napvilágot látott, amelyen egy, a Városgazda munkaruháját viselő férfi tépkedte dr. Kiss János plakátját.

 

A miskolci városháza azonnal elhatárolódott a történtektől, feljelentést tett és belső vizsgálatot indított, mert szerinte az is kérdéses, hogy a videón látható személy valóban a cég munkatársa-e.

 

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon elmondták, a plakátrongálás ügyében a Miskolci Rendőrkapitányság rongálás szabálysértése miatt folytat szabálysértési eljárást, amelyben az elkövető jelenleg még ismeretlen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában