Mentorprogram

2022.02.09. 11:30

Mosolyt fakaszt az autókereskedő cég

Újabb piaci szereplő segíti a gyermekvédelmi gondozásban nevelkedőket a pályaorientációban.

Fotó: Kozma István

A „Mosolyt fakaszt” program célja, hogy az állami gondozásból kikerülő fiatalok is esélyt kapjanak és megvalósíthassák álmaikat az által, hogy már tanulókként megismerkedhetnek különböző munkaterületekkel, ahol nem ritkán gyakornoki programokkal is segítik őket a megfelelő munkahely megtalálásában. A fiatalokat mentoráló cégeknek pedig lehetőségük van kinevelni és kiválogatni maguk számára a legjobbakat. A kezdeményezés tehát kölcsönös előnyökkel jár. Ezt a mentorprogramot a Zip’s brewhouse étterem indította útjára még 2019-ben, azóta a Borsod megyei gyermekotthonok számos lakóját fogadták, hogy egyrészt magas gasztronómiai élményt nyújtsanak a hátrányos helyzetű gyermekek számára, másrészt olyan szakmával, hivatással ismertessék meg őket, amely biztos megélhetést és életpályát jelenthet számukra. A magyar kormány gyorsan felismerte a civil kezdeményezés hasznosságát és felkarolta a programot, amelyet azóta is aktívan támogat.

Szerdán újabb állomásához érkezett a „Mosolyt fakaszt” projekt, mivel a gasztro cégek mellé betársult egy új terület, az autókereskedelem, autószerviz is, a Miskolc Autó Kft. által, tudtuk meg a cég telephelyén rendezett sajtóeseményen, ahol beszédet mondott Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, dr. Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Sándor Attila, a Miskolc Autó Kft. ügyvezető igazgatója és Halász Norbert, a miskolci Zip’s Brewhouse ügyvezető igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában