Ezt írtuk anno 1992-ben

2022.01.15. 07:30

Szigorral vágott rendet a városháza a káoszban

Eljött az idő, amikor a miskolci önkormányzatnak elege lett a káoszból, amit az okozott, hogy különösebb szabályozás nélkül lehetett árusítani a főutcán.

ÉM

Fotó: Ádám János

Fotó: Ádám János

A városháza sajtótájékoztatón ismertette az új rendelkezéseket. Az Észak-Magyarország pedig az 1992. január 11-i számában tájékoztatta a közösséget.

 

Hetvenen nyújtottak be kérelmet az iránt, hogy a Széchenyi utcán árusíthassanak. A kérelmeket a hatósági és a városüzemeltetési osztály, valamint a főépítészeti hivatal bírálta el, szigorral, mondván: csak az áruljon, aki esztétikus utcabútort állít fel. Más követelmények is voltak, összességében csak tizenhat jelentkező találtatott megfelelőnek. Az elutasítottak közül sokan a Centrum Áruház előtt szerettek volna kereskedni, de ezt ezentúl már nem engedi a város – jegyezte meg a lap, hozzátéve: a posta is csak egy engedélyt kapott hírlapárusításra, a Villanyrendőrnél. Még három helyen szerettek volna pedig újságokat kínálni.

 

(A borítóképen: A mai szabályok megengedik havonta egy régiségvásár megtartását a sétálóutcán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában