Tehervonat

2022.01.11. 18:41

Elszabadult egy vasúti szerelvény Szlovákiában, a megyében állt meg

Sikertelenül próbálták meg még szlovák területen megállítani a Kassához tartozó Bárcáról megfutamodott, 47920 számban közlekedő tehervonatot, ezért az a MÁV-hálózat területére belépve, Hidasnémeti állomáson a 7. számú váltót felvágta, majd a lejtviszonyokat követve Abaújszántó állomás felé gurult.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megfutamodott szerelvény végül a Hidasnémeti és Zsujta közötti első állomásközben, a 467-es számú szelvénynél állt meg, körülbelül 25 kilométert megtéve – arról, hogy ez milyen körülmények között ment végbe, nincs információnk – írja az iho.hu.

 

Az eset január 10-én, hétfőn este történt. A megfutamodás miatt Hidasnémeti és Abaújszántó állomások között a történtek kivizsgálásáig a pályát elzárták, illetve Hidasnémeti határátmenetben a vonatközlekedés nem volt lehetséges. Az elszabadult, 22 teherkocsiból álló szerelvény elé egy 754-es sorozatú Búvárt fogott a tehervonatot közlekedtető vasúttársaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában