Advent 2021

2021.11.24. 19:00

Karácsonyi vásár lesz, a Mikulásvonat nem indul

Egyelőre úgy tűnik, hogy élénk, színes programokkal teli adventi időszak várja a megye lakóit.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Számos településen vásárral, hangulatos díszkivilágítással, koncertekkel, jégkorcsolyázási lehetőségekkel, finom falatokkal készülnek az ott élők számára. Többek között Encsen, ahol a Millennium park ad otthont a karácsonyi vásárnak a kiemelt rendezvények idején, tehát november 27-én, december 4-én, december 10-én és december 18-án. A városban, a park területén november 27-től december 31-ig egy 200 négyzetméteres korcsolyapályát vehetnek használatba a mozogni vágyók szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között. Az adventi gyertyagyújtás helyszíne változatlanul a polgármesteri hivatal parkja lesz.

Szintén vásárral kötik egybe az adventi programokat Tokajban. Ezt a két intézmény, a Tokaji Múzeum és a Kulturális Központ közösen szervezi, az egykori zsinagóga melletti parkolóban, ahol javarészt a város szociális, oktatási intézményeivel találkozhatnak az érdeklődők az erre a célra felállított faházakban. Az összefogás jegyében megvásárolhatók lesznek különböző kézműves és gasztronómiai termékek is. Az ünnepi programok keretében a Tokaji Szabadidő Sportegyesület megszervezi az egészséges életmódra nevelés és közösségi élményszerzés céljából az első tokaji Adventi Fényes Futást, a Paulay Ede Színház pedig két felnőtt színházi előadással várja közönségét.

Bár Miskolc ünnepi rendezvénysorozatával kapcsolatban még nincsenek megosztott információk, az már biztos, hogy a feldíszített ünnepi villamos advent első vasárnapjától január 6-ig ismét közlekedik majd a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között az 1-es villamos vonalán. A járműre továbbra is csak érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezők szállhatnak fel.

Zárva lesz a mesebirodalom

Nehéz döntést kellett meghoznia az idei évben a Diósgyőrért Közhasznú Alapítványnak, amely az Északerdő Zrt.-vel együttműködve szervezi meg évről évre a Diósgyőri Mikulásvonat elnevezésű rendezvényt. 2021-ben a mesebirodalom újra kénytelen zárva tartani kapuit, mivel az egészség és az emberi élet védelmét tartják a legfontosabbnak. „Sok ember egészségére kell ügyelnünk, hiszen mind a több ezer fős közönségünk, mind a közel százfős társulatunk minden egyes tagja fontos, egyedi és pótolhatatlan” – tartalmazza Boda Péter, a kuratórium elnökének közleménye, mely a mikulasvonat.hu oldalon olvasható. A szervezők remélik, hogy a 2022-es évben újra megoszthatják majd az általuk teremtett csodát kicsikkel és nagyokkal is.

(A borítóképen: Díszes adventi koszorú – az első gyertyát vasárnap gyújtjuk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában