Közösen a biztonságért

2021.11.16. 16:00

Felsőzsolca támogatásban részesítette a megyei rendőr-főkapitányságot

Az önkormányzat és a Felsőzsolcai Rendőrőrs közötti példaértékű együttműködésnek köszönhető a közbiztonság jelentős javulása.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Az önkormányzat ötszázezer forint támogatásban részesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot. Az adománylevelet dr. Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány részére hétfőn adta át Szarka Tamás polgármester, aki elmondta: amikor 2019-ben hivatalba került, akkor a közbiztonság, a közrend védelme fajsúlyos kérdés volt. Az elmúlt két évben több alkalommal előfordult, hogy olyan emberek jelentek meg a városban, akik tudatmódosító szerek hatása alatt álltak. Ezek az egyének Felsőzsolca közterületein, buszmegállókban ültek ájultan, egyes esetekben inzultálták a lakosságot. Ezért sokan jelezték, hogy sürgősen tenni kell valamit, hiszen az említettek agresszív viselkedése problémát okozott. Hozzátette: itt már komoly beavatkozásra volt szükség. Ebben a helyi rendfenntartók és a megyei rendőr-főkapitányság volt a segítségükre. De kellett hozzá a lakosság is, amely jelezte, hol kell közbelépni. A gond az együttműködésnek köszönhetően megoldódott, a közbiztonság javult, amit a lakosság pozitív visszajelzései is megerősítettek – hangsúlyozta a polgármester. A támogatással a kiemelkedő rendőri munkát köszönték meg.

– A közbiztonságért sosem lehet eleget tenni, de mégis 2010 óta a szubjektív közbiztonsági érzetünk nagymértékben nőtt. Ehhez nagy segítséget nyújt a megyei kapitányság és a felsőzsolcai rendőrség is, de kell hozzá egy támogató önkormányzat – mondta Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: köszöni a munkáját valamennyi résztvevőnek.

Bevetéseken hasznosul

A rendőrség dolga a közbiztonság fenntartása, melynek érdekében mindent megtesznek, a rendőri jelenlétet igyekszenek biztosítani – mondta dr. Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány. Ha ehhez az önkormányzattól segítséget kapnak, azt örömmel veszik, hiszen hozzájárul a további eredményes munkához és ahhoz, hogy a településen élők biztonságban érezzék magukat – tette hozzá. A támogatási összeget erre a célra – az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök számára –, felszerelések, eszközök vásárlására fordítják majd.

(A borítóképen: Szarka Tamás, Csöbör Katalin és dr. Kiss Attila az aláíráson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában