workshop

2021.11.16. 18:00

A nemzetközi csalások ellenszerét keresik

A csalások elleni nemzeti jogi szabályozások és a nyomozati eljárások különbségeit és közös pontjait keresték a szakemberek egy egész napos tanácskozáson hétfőn.

Bacsó István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

„Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi érde­keinek a védelmével, a védelem különböző aspektusaival foglalkozik, egyebek mellett a visszaélésgyanús ügyeknek a nyomozásával, ennek különbözőségeivel és közös sza­bályaival, az adóelkerüléssel és az adócsalás elleni eljárásokkal. Ezekre különböző nemzeti jogi megoldások vannak, ezeket tárjuk fel, vetjük össze, megkeresve a közös pontokat. Erről szól ez az online konferencia” – tudtuk meg prof. dr. Farkas Ákos egyetemi tanártól, aki a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Heidelbergi Egyetem közös szervezésében hétfőn megtartott nemzetközi workshopot vezette.

A professzor szerint annyira nagy a diverzitás az egyes tagállamok között, hogy a határokon átnyúló ilyen jellegű bűncselekmények esetében az eljárás problémákba üt­közik. Azt kutatják, hogy ezeket a problémákat a gyakorlatban hogyan lehet kiküszöbölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában