kaotikus közlekedési állapotok

2021.09.21. 11:30

Veres Pál hallgat az MVK-vezér sorsáról

Nem kapott választ sem a Jobbik, sem a DK Miskolc döntéshozóitól, miért nem küldik el az MVK-vezért.

Fotó: Kozma István

Az MVK vezérigazgatóját, Demeter Pétert menesztenie kellene a városvezetésnek – ezt még a legutóbbi miskolci közgyűlésen mondta a jobbikos Szilágyi Szabolcs a kialakult kaotikus közlekedési állapotok miatt. Míg Veres Pál polgármester nem fűzött kommentárt ehhez, a Fidesz–KDNP-frakció egyetértését jelezte. Szilágyi Szabolcs hétfőn egy – a DKval tartott – közös sajtótájékoztatón megismételte korábbi kijelentését, hogy az MVK-vezérnek távoznia kellene. „Továbbra is választ várok, hogy támogatást nyer-e javaslatom” – válaszolta arra a kérdésre, hogy folyt-e egyeztetés ez ügyben a városi döntéshozókkal. Vagyis eddig a várost vezető koalíció, illetve Veres Pál polgármester semmilyen választ vagy állásfoglalást nem fogalmazott meg frakciótársuk felvetésére. A DK–Jobbik-tengely azonban Miskolcon is kirajzolódni látszik, ugyanis Hegedűs Andrea ugyanezen a sajtótájékoztatón a DK nevében a kezdeményezés mögé állt. Ezt több jobbikos és DK-s képviselő is megerősítette jelenlétével, hiszen az Avasi kilátó végállomásánál, a sajtótájékoztató helyszínén többen is megjelentek.

Szilágyi Szabolcs ismét rámutatott, hogy a tömegközlekedésben nem minden pénz kérdése. Javasolta az egy irányban közlekedő járatok összehangolását egymással és a Budapestről érkező vonatokkal. Hegedűs Andrea pedig arról beszélt, hogy a DK-frakció már korábban is a cég átvilágítását javasolta. „Az MVK Zrt. felügyelőbizottsági tagjaitól kapott tájékoztatás szerint ez irányú változás nem történt a cégnél” – tette hozzá.

Mivel mindkét párt támogatja az MVK vezetőjének menesztését, így gyakorlatilag elismerik azt, hogy Miskolc tömegközlekedése katasztrofális. Azonban a kialakult helyzetért a kormányt, a Fidesz helyi és országgyűlési képviselőit is felelőssé teszik. A távozást megfogalmazó javaslatukat egyelőre nem tudni, hogyan fogadja a Velünk a Város többi képviselője, például az MSZP vagy a Momentum városatyái, az ügyben Veres Pál is mélyen hallgat.

Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP szóvivője lapunk megkeresésére úgy reagált, hogy „2019-ben, már két évvel ezelőtt elmondtuk a választási kampányban, hogy ha Miskolc rossz utat választ, akkor Gyurcsány Ferenc emberei és Gyurcsány Ferenc fog irányítani a városban is. Sajnos igazunk lett, mert egyre több felügyelőbizottságban jelennek meg a DK emberei. Igazunk lett azért, mert önálló frakciót alapított a Demokratikus Koalíció Miskolcon, és már egyszer megpuccsolta Miskolc polgármesterét, Veres Pált”.

Hollósy András szerint egyre több pozícióba, a Holding-vezetésbe kerülnek be Gyurcsány egykori barátai, akik egyszer már – 2010 előtt – tönkretették Miskolcot. Akkor 36 milliárd forintos adósságot halmoztak fel, és most is folyamatosan visszafelé mutogatnak. „A tömegközlekedés többek között azért van ilyen rossz állapotban, mert az elmúlt két évben Gyurcsány Ferenchez közel álló körök és a miskolci baloldal tehetetlen volt: szakemberek helyett politikusokat tettek a felügyelőbizottságokba, és milliós fizetéssel jutalmazták a saját kádereiket.” Ez Hollósy András szerint tűrhetetlen és tarthatatlan, a miskolciak többet érdemelnek. – A miskolciak hozzá voltak szokva egy országos jó hírű közösségi közlekedéshez, ez most egy országosan hírhedt tömegközlekedés lett, ami szintén a baloldalhoz kapcsolható – nyilatkozta a Fidesz–KDNP szóvivője.

(A borítóképen: A DK és a Jobbik frakciócsoportja képviseletében: Mokrai Mihály, Hegedűs Andrea, Szilágyi Szabolcs és Révész Péter)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/fidesz-nem-ezt-igerte-a-baloldal-az-utasoknak-5797124/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/beismerte-a-baloldal-a-kozlekedesi-kaoszt-5757626/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában