támogatás

2021.07.31. 11:30

Támogatja az egyházi táborokat a magyar kormány

Országszerte 520 millió forinttal segíti egyházi táborok szervezését a magyar kormány.

Koncz Zsfia s Soltsz Mikls

Tokaj-hegyalja megannyi természeti szépséget és történelmi emléket tartogat a látogatók számára. Ez vonzotta a Nyírbátori Görögkatolikus Parókia hittanosait is, akik az elmúlt napokban a szabadidős programok mellett templom- és várlátogatásokon, élményalapú történelemórákon fedezték fel Tokaj, Boldogkőváralja, Vizsoly és Szerencs nevezetességeit Kiss Zsolt parókus vezetésével.

A táborozókat a szerencsi Rákóczi-várban Koncz Zsófia országgyűlési képviselő fogadta, és beszélt a gyerekeknek „Hegyalja kapuja” nevezetességeiről, köztük a szerencsi csokoládégyártás történetéről. A képviselő a találkozó után elmondta: fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék a szülőföldjük értékeit, erre pedig lehetőséget kínál az újrainduló belföldi turizmus. A térség idegenforgalmának bővüléséhez hozzájárulnak többek között a folyamatban lévő térségi fejlesztések is: a 37-es út szélesítése, a tarcali körforgalom kiépítése és a tokaji híd felújítása.

Az ökumenikus szellemiségű táborok kormányzati támogatásáról szólva Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fontos célként emelte ki a hazáját szerető, a kereszténységet tisztelő nemzedék felnevelését, amely büszke országa és Közép-Európa szellemi hagyományaira. Ezzel szemben Nyugat-Európa éppen elveszíteni látszik a kultúrájának gyökereit, keresztény tradícióit – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában