fejlesztés

2021.07.02. 19:00

Sok tervük megvalósult

Több, nagyobb volumenű fejlesztéssel együtt adták át Bükkaranyoson az új bölcsődét.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

A Bükkaranyos Kincsei Bölcsődét egy meglévő épületben alakította ki a település vezetősége. Megnyitása 12 gyermek elhelyezését és foglalkoztatását, továbbá három új munkahely megteremtését tette lehetővé, olyan szakképzett fiatalok számára, akik már korábban bizonyították rátermettségüket az oktatásban vagy egyéb más területen.

Nagy Lajostól, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy szerették volna egy csokorba szedve átadni a lakosság számára az összes előző évben megvalósított fejlesztést, amire eddig a járványhelyzet miatt nem volt lehetőségük. Ezek közé tartozik a csapadékvizes és árvízvédelmi beruházás, a patakmeder építése, új játszótér kialakítása, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal megújulása.

– A 12 férőhelyes bölcsőde a Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat segítségével valósulhatott meg. Egy ideje már működik az intézmény, és egyre nagyobb iránta az érdeklődés, hiszen egyre több család költözik ki Bükkaranyosra, illetve az újszülött gyermekek száma is folyamatosan nő. Többek között ezek miatt a tényezők miatt merült fel az igény arra, hogy legyen bölcsőde a településen, amit a környéken elsők között sikerült kiviteleznünk. Nagy öröm számunkra, hogy jelen pillanatban 10 gyermek elhelyezéséről, fejlesztéséről tudunk gondoskodni, de úgy gondolom, szeptemberre el fogjuk érni a maximális létszámot – mondta Nagy Lajos polgármester.

– Igyekszünk az oktatás területén mindig valami újdonságot, innovációt bevezetni, így szintén a környéken elsőként alkalmaztunk egy, a korosztály számára szóló angol oktatási módszert, aminek keretében szakpedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, játékosan, dalokon, verseken keresztül tanítva az idegen nyelvet. Mivel ezt a módszert már az óvodában is régóta alkalmazzuk, biztonságosan tudtuk elindítani a legkisebbeknél is – tette hozzá.

– Emellett folytatódott a csapadékvíz elvezetésének kialakítása, a patakmeder további építése, tisztítókotrásának elvégzése. A patakban található védett értékek – halak, hüllőfajok – védelme érdekében kialakítottunk egy ökotavat. A tó melletti játszóteret is átalakítottuk, kifejezetten ide gyártott játékelemekkel bővítettük, amelyek megjelenítik a térségre jellemző védett halakat és madárfajokat. Fontosnak tartjuk a környezeti értékek megóvását, szeretnénk, ha a gyerekek játékos módon már kicsi kortól kezdve megtanulnák, hogy milyen érdekességek, értékek vannak Bükkaranyoson és környékén – folytatta. A Magyar Falu Program keretében megújult a művelődési ház, a polgármesteri hivatal, a szabadidőparkon belül új sporteszközök várják a mozgás szerelmeseit – mondta végezetül Nagy Lajos.

Tállai András országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón tartott köszöntőjében kihangsúlyozta: örül, hogy újabb fejlődési szakaszba lépett a település, jó érzés számára végig követni a tervek megvalósulását. További sikeres folytatásra buzdítja Bükkaranyos vezetőségét.

(A borítóképen: Tállai András és Nagy Lajos bejárta az átadott bölcsődét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában