Támogatják a régió tehetséges fiataljait

2021.07.23. 19:00

A Miskolci Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium együttműködése

Közösen segíti a régió tehetséges fiataljait a Miskolci Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium.

Balogh Csilla

20210722 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem a Mathias Corvinus Collegiummal. képen: Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Lánczi Péter, a Mathias Corvinus Collegium főigazgató-helyettese

Fotó: Kozma István

A régió tehetséges fiataljait közösen segíti, támogatja ezentúl a Miskolci Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A két intézmény közötti együttműködési megállapodást Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese csütörtökön írta alá.

– Az egyik legfontosabb célunk ezzel az együttműködéssel az, hogy a térségben tartsuk a régió tehetséges fiataljait, hogy biztosítsuk a helyi értelmiségi utánpótlást annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci szereplők minden szektorban megtalálják a képzett diplomás munkakör betöltésére alkalmas szakembereket – fogalmazott Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. – Nagyon örülök, hogy ebben partnerünk lesz a Mathias Corvinus Collegium, hiszen azok a fiatalok, akik ösztöndíjasként az MCC falai között tanulhatnak, és pluszképzésekben részesülnek az egyetemi, illetve középiskolai kurzusokon túl, ennek a régiónak a tudástőkéjét gazdagítják majd – emelte ki az egyetem rektora.

A Mathias Corvinus Collegium hazánk legnagyobb tehetséggondozó intézményeként folyamatosan bővíti országos hálózatát. Szeptembertől már több vidéki egyetemi városban, így Miskolcon is megnyitja kapuit a fiatal tehetségek előtt. Az MCC képzésein 10 éves kortól az egyetemi időszak végéig, sőt azon túl is részt vehetnek az érdeklődők. Az Egyetemi Program első állomása a juniorképzés, amelyre augusztus 3-ig azon diákok jelentkezhetnek, akik érettségijüket követően a Miskolci Egyetem nappali tagozatos hallgatójaként szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Augusztus 3. a határidő

– Az MCC elsősorban az egyetemeken nem oktatott, többnyire a munkaerőpiacon hasznosítható írásbeli és szóbeli képesség- és készségfejlesztő oktatásra, a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására helyezi a hangsúlyt – mondta Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese.

– Azok a diákok, akik felvételt nyernek hozzánk, ingyenesen részt vehetnek ezeken a tréningeken és képzéseken, amelyeken érveléstechnikát, logikát, prezentációs technikákat, kreatív írást tanulhatnak, illetve olyan szakmai programokon vehetnek majd részt, amelyek a megszerzett készségeket fejlesztik tovább vagy mélyítik el – ismertette a programot Lánczi Péter.

A képzéseket az intézmény rangos hazai és külföldi oktatói tartják, a kurzusokat az egyetemi órák utánra szervezik meg. Az MCC kollégiumi férőhelyet is biztosít, amelyet a hallgatók térítésmentesen vehetnek igénybe, hangzott el az eseményen.

A két intézmény közös célként fogalmazta meg a határon túlról érkező magyar diákok, a hátrányos munkaerőpiaci helyzetű csoportok támogatását, valamint az oktatási tevékenység összehangolását.

A szeptemberben induló Fiatal Tehetség Programra, valamint a Középiskolás Programra és az Egyetemi Programra augusztus 3-ig lehet jelentkezni.

(A borítóképen: Horváth Zita és Lánczi Péter írták alá a megállapodást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában