jön a nyár

2021.05.13. 16:00

Újra kinyit a sárospataki fürdő

Szombaton újra kinyitja kapuit a vendégek előtt a sárospataki Végardó Fürdő.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

A százszázalékos önkormányzati tulajdonban álló ­Pataqua Kft. által üzemeltetett létesítmény látogatásához védettségi igazolvány szükséges majd. Ezenkívül a zárt intézményrészekben – például az öltözőben – szükség lesz a távolságtartásra, a maszkhasználatra, de egyéb korlátozás nem várható, a strandon szabadon lehet mozogni – közölte Aros János, a város polgármestere.

Befejeződött a karbantartás

Hozzátette: tavaly augusztus végén, szeptember elején kényszerültek bezárni a fürdőt, amely a legnagyobb forgalmát a nyári hónapokban bonyolítja le. Egy átlagos évben 250-260 ezer fürdőlátogatót regisztrálnak Sárospatakon. A létesítmény télen két fedett medencében tudja fogadni a vendégeket, elsősorban a bérleteseket, valamint lehetőséget biztosít az iskolai úszásoktatásra, és a vízilabdacsapatok edzenek ilyenkor – magyarázta a városvezető.

Kiemelte: az újranyitáshoz elengedhetetlen előkészületi munkákat elvégezték a dolgozók, az üzemeltetők megkérték a szükséges engedélyeket és befejeződött a karbantartás és a takarítás is. A polgármester reméli, hamarosan határon túli – szlovákiai és lengyel – vendégeiket is újra fogadhatják, ugyanis ők teszik ki a vendégkör 70-80 százalékát.

Jövőre építkeznek

Aros János hozzáfűzte: az önkormányzat legnagyobb saját bevételét biztosító fürdő évente 80-120 millió forint tiszta nyereséget is el tud érni egy-egy átlagos évben. A működtető kft. minden esztendőben 80 millió forint bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. Ezt az összeget a koronavírus-járvány okozta körülményekre tekintettel tavaly megfelezték, az idei költségvetésben pedig el is engedték. Ennek köszönhetően a létesítmény egyetlen munkatársát sem kellett elbocsátani, az ő munkájuknak köszönhetően fogadhatják a megszokott minőségű feltételek között a vendégeket a hétvégétől – mondta el a polgármester.

Megemlítette azt is, hogy már zajlik az előkészítése annak az összesen 3,5 milliárd forintos beruházásnak, amelyet tavaly decemberben jelentettek be. A Végardó Fürdő ennek köszönhetően egy télen-nyáron használható fürdőépület mellett gyógyászati részleggel is bővül. Aros János úgy becsüli: a szükséges előkészítési eljárások után – amit a Beruházási Ügynökséggel közösen folytatnak le – talán ősszel, vagy legkésőbb télen lerakhatják az épületegyüttes alapkövét, és jövő tavasszal indulhat el a tényleges kivitelezés.

(A borítóképen: A Végardó Fürdő bejárata)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyarias-idojarasban-nyitott-a-selyemreti-strandfurdo-5440930/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában