Cikkajánló

2021.04.02. 21:04

Miskolcon ez most a nagy építkezések ideje lesz

Az egyetem és az ipar együttműködése új szintre lép a Tudományos és Innovációs Park beruházás keretében, mondta el az Északnak adott interjúban Varga Judit igazságügyi miniszter, az intézményt fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Fotó: ÉM Archív / Vajda János

Ha 2023-ra befejeződik a projekt, akkor az azt követő 2-3 évben már komoly eredményeket fogunk látni.

Más látványos fejlesztés is indul az Egyetemvárosban: az egyetemi könyvtár- és adattár fejlesztése nemsokára kezdetét veszi. Mint ismert, a Miskolci Egyetem tavaly lett alapítványi fenntartású, és mivel ez a forma még nem elterjedt, sokan kételkedtek, hogy ugyanazok a támogatási formák megmaradnak-e. A régióban élők megértették, hogy egy versenyképes egyetem épül Miskolcon, amit mutat az is, hogy idén 11 százalékkal nőtt a jelentkezők száma.

Az alapítványi fenntartású modell előnyeiről Varga Judit elmondta: a kuratórium, a felügyelőbizottság és az egyetem gazdasági szakértelme sokkal rugalmasabban tud dönteni arról, hogy milyen projektekben működjenek együtt a gazdasági élet szereplőivel.

Az egyetem és a város kapcsolata okán rákérdeztünk, miért Veres Pál ellenzési polgármestert kérte fel, hogy legyen a Kriza Ákos halála miatt megüresedett helyen a kuratórium tagja. Varga Judit úgy fogalmazott: nem az ellenzéki polgármestert, hanem mint Miskolc polgármesterét kérte fel. Hozzáfűzte: Veres Pál most bizalmat kapott a kuratóriumtól, amit folyamatosan meg kell erősítenie. Részletek hamarosan a portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában