Beruházás

2021.03.03. 18:00

Korszerű piac Aszalón

A környezetbarát fűtéssel ellátott épület mellett fedett pavilonokat is kialakítottak.

Horváth Imre

Fotó: ÉM

A 2020-as év legnagyobb beruházása volt Aszalón a piac megépítése, amely mostanra teljesen elkészült a településen. A pályázati forrás segítségével megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően felújítás és építkezés is történt a területen, amely a korábbi piacnak, illetve az önkéntes tűzoltóságnak adott helyet. Így most már állandó elárusítóhelyeket tudtak építeni, mellékhelyiségeket alakítottak ki, de a terület teljes térkövezése is megvalósulhatott.

Környezetbarát is

Ennek köszönhetően kulturált, a jelen kor igényeinek megfelelő körülmények között tudják az árusok a portékáikat kínálni, illetve rendezhetnek vásárokat, amint az időjárás engedi. A beruházás környezetbarát is, ugyanis az energiaellátásról napelemek gondoskodnak, a fűtést pedig infrapanelek biztosítják, így négy évszakos lehet már a jövőben a piac.

– A járványhelyzet alatt is igyekezett az önkormányzatunk a lehető legtöbb fejlesztést megvalósítani, amelyben nagy segítséget nyújtottak elnyert pályázataink. Egy ilyen korábban elnyert pályázatunk segítségével tudtuk befejezni a piac fejlesztését is. Ez egy nagyobb projekt részeként valósulhatott meg, amelynek keretében már épült egy hűtőház, és a konyhánkat is új berendezésekkel tudtuk modernizálni, a harmadik ütem volt a piac kivitelezése. Ennek keretében történt meg a térkövezés, fedett pavilonokat helyeztünk el a területen, mozgáskorlátozott-parkoló készült, ahogy vizesblokkot is kialakítottunk négy illemhellyel, illetve egy raktárhelyiséget is kapott a piac. A korábbi tűzoltósági raktárhelyiségben pedig egy önkormányzati termékek értékesítésére alkalmas üzlethelyiség valósulhatott meg, a hozzákapcsolódó raktárral és vizesblokkal – mondta el a fejlesztésről dr. Mészáros István, Aszaló polgármestere.

A 2021-es évben is vannak fejlesztési elképzeléseik szép számmal a településen, amelyek egy része hamarosan a kivitelezés szakaszába léphet. Így például idén elkezdik az általános iskola és az óvoda energetikai korszerűsítését. Ennek keretében modernizálják az épületek fűtési rendszerét, új hőszigetelést kapnak az ingatlanok, de a nyílászárókat is kicserélik. Ehhez hasonló beruházás valósulhat meg a tájházban, illetve a volt jegyzői lakásban is. A legnagyobb várakozást pedig az orvosi rendelő várótermének bővítése előzi meg, ugyanis ez egy nagyon régóta várt fejlesztés a lakosság részéről.

(A borítóképen: Teljesen elkészült a modern piac)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában