tömegközlekedés

2021.01.10. 18:00

Nyékládházán már nem állnak meg a vonatok

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a MÁV új menetrendje több települést is negatívan érintett a megyében.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A naponta többször is közlekedő vonatok Budapest irányába és vissza Miskolcra eddig megálltak Nyékládházán, kivéve az InterCityt. Ezentúl nem állnak meg, tehát a nyékládháziaknak Miskolcon vagy Mezőkövesden kell felszállniuk a vonatra, ha szeretnének a MÁV járatával Budapestre jutni. Panaszával több olvasónk is megkeresett minket. Csakúgy, ahogyan a Sajó menti települések lakói, ők is aláírásgyűjtésen gondolkoznak, amit eljuttatnának a döntéshozóknak. A város polgármestere, Tóth Balázs elmondta, hogy már két levelet is megfogalmazott és eljuttatott a MÁV országos és helyi igazgatóságára, de választ a kérdéseire nem kapott. Az új menetrend kialakítása előtt sem kérdezték meg a véleményét.

Valószínűleg a vasúttársaság arra alapozta döntését, hogy sok fiatal autóval, telekocsi szolgáltatással jár a fővárosba, és van távolsági buszjárat is, ami megáll Nyékládházán – mondta Mária, aki sok lakótársa véleményét tolmácsolja nekünk. Mivel kevesebb az utas, a kis városban élők úgy gondolják, hogy gazdasági szempontokat vehettek figyelembe, amikor azt a döntést hozták. Pedig kényelmesebb és gyorsabb volt vonattal az utazás, hiszen a Volán-busz menetideje 3 óra 40 perc, vonattal ennél kevesebb.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-berletes-utasokat-is-szamolja-a-mav-5092684/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/eltuntek-az-utasok-a-vasuti-statisztikabol-5084497/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/alairasgyujtes-a-megalloert-5026654/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ahol-vasut-van-ott-nem-lesz-busz-es-ez-forditva-is-ervenyes-5023756/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában