Ezt írtuk anno 2000-ben

2020.12.06. 07:30

Álomszerep a Rigolettóban

Miskolci művészek részvételével született a nagy jelentőségű előadás.

Fotó: Éder Vera

A miskolci operajátszás fontos eseménye volt Kesselyák Gergely húsz évvel ezelőtti Rigoletto-rendezése. A jelentős előadásban a miskolci színház énekesnői is szerepet kaptak – ezért szólaltatta meg őket az Észak-Magyarország 2000. november 25-én.

Nagyon tudja, mit akar

„Ez volt az álomszerep” – ezt a Gildát éneklő Eperjesi Erika közölte a riporterrel. „Gilda jelleme nagyon közel áll hozzám, nem nehéz vele azonosulnom” – tette hozzá, kiemelve mindannak a szeretetnek a jelentőségét, amellyel a társulata körülveszi élete e fontos pillanatában.

Molnár Anna számára nem volt ismeretlen Maddaléna alakja, a Diósgyőri vár ’94-es Rigoletto-produkciójában ő énekelte-játszotta. „Hiába ismertem a szerepet, azért megvívtam vele a harcom, hisz annak idején olasz nyelven énekeltem, most pedig magyarul játsszuk. Magyarból olaszra váltani könnyebb, mint fordítva, egészen más a nyelv miatt az énekelhetőségi lehetőség” – avatott be a részletekbe.

A dicséretből kijutott Kesselyák Gergelynek is – nemcsak rendkívül szenzibilis, de nagyon tudja is, mit akar megvalósítani – árulta el Molnár Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában