Miskolc

2020.09.03. 13:00

Hollósy: a válsággal kellene törődnie a baloldalnak

Éveken keresztül látták a rögzítőberendezéseket a közgyűlési teremben a politikusok.

20191121 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország Az októberi választások után felállt új testület első, rendes közgyűlési ülése. képen: Dr. Simon Gábor önkormányzati képviselő,Bazin Levente Dávid önkormányzati képviselő, Szopkó Tibor önkormányzati képviselő

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Kamerák és mikrofonok témájában tartott sajtótájékoztatót Szopkó Tibor, a közgyűlési többségben lévő szivárványkoalíció momentumos képviselője.

Mint fogalmazott: a múlt hét pénteki közgyűlésen, amely botrányba fulladt az összeollózott gazdasági program miatt, már nem voltak fent azok a mikrofonok és a kamera, amelyet az előző városvezetés szereltetett fel a városháza közgyűlési termében.

Szopkó Tibor aggályosnak nevezte az eszközöket, amelyeket mint fogalmazott, normál átvizsgálás keretében találtak, és amelyek

az egyébként is meglévő rögzítőrendszeren kívül működtek a teremben.

– Ezek az eszközök olyan jó minőségűek, hogy segítségükkel a teremben zajló minden beszélgetést és történést rögzíteni lehetett. Ami pedig még aggályosabb, hogy mivel ez a két mikrofon és a pluszkamera független a közgyűlés üléseit közvetítő rendszertől, akár kikapcsolt képviselői mikrofonok és kamerák mellett is rögzíthetett mindent, beszélgetést, mozdulatot, úgy hogy erről az ülés résztvevői nem tudtak – hangsúlyozta Szopkó Tibor.

Húsba vágó baloldali döntések

A Fidesz–KDNP közleményében azt emelte ki, hogy a városháza közgyűlési termében jól látható helyre felszerelt eszközöket 2016 óta nézték a baloldali képviselők, de mindeddig semmilyen problémájuk nem akadt velük.

– Nem is akadhatott, hiszen ezek az eszközök csak és kizárólag a közgyűlési jegyzőkönyvek elkészítését segítették. A problémájuk érdekes módon pont akkor keletkezett ezeknek a baloldali politikusoknak, amikor a miskolci lakosoknak is. Csakhogy a miskolciaknak nem éppen a kamerákkal, hanem a brutális díjemeléssel akadt gondjuk. De ami gond a miskolciaknak, az nem gond a baloldalnak – mondta el az Észak megkeresésére Hollósy András, a Fidesz–KDNP szóvivője. Hozzátette: így aztán a baloldal nem is azzal foglalkozik, hogy a duplájára emelt lakbér vagy a negyedével megemelt tömegközlekedés sokaknak volt és lesz húsba vágó. Ehelyett ezek a baloldali képviselők most magukat próbálják sajnáltatni, és egyidejűleg útnak indították az MSZP-s kamuvideó-korszak legújabb blöffjét. A miskolci lakosság pedig köszöni szépen, de inkább arra lenne kíváncsi, hogy mikor lesz Miskolcnak olyan nem plagizált gazdasági programja, amely biztosítja, hogy lakossági megszorítások nélkül is elkerüli a város a csődöt, fogalmazott Hollósy András.

(A borítóképen: A közgyűlési teremben kikapcsolt mikrofonok felett egyeztetett februárban a Velünk a Város)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában