Kapuzörgetők

2020.08.24. 17:00

Nem utaztak el, itthon kirándultak a Győri kapuiak

A Szent Anna térről az Avasi kilátóhoz sétált fel a csapat, ahogy hajdan szüleik is tették.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

Két korábbi sikertelen kísérlet után – azokat a rossz időjárás miatt elhalasztották – immár harmadik alkalommal kerekedtek fel a Győri kapui Kapuzörgetők szombaton, hogy újra átéljék azokat az élményeket, amit gyerekkorukban: a Győri kapuból a családok, szomszédságok egy-egy hétvégén felsétáltak az Avasra, és ott eltöltöttek egy hangulatos délutánt, piknikeltek, sportoltak, és csodálták a gyönyörű kilátást az Avasi kilátóból – számolt be Raymond Lichtenstein, az egyik főszervező.

Nosztalgiakirándulás

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület által megszervezett nosztalgiakiránduláson 17-en vettek részt, akik a Szent Anna térről sétáltak fel az Avasi kilátót érintve az Ifjúsági Parkba, ahol már várta őket a csapat másik része, további 18 helyi lakos, akik főztek a résztvevőknek. A két társaság összeolvadásával kezdődött el a jó hangulatú piknik. A közösségi programon baráti társaságok és családok mellett egyedülállók is részt vettek, akik szerették volna társaságban eltölteni szabadidejüket.

A finom falatok mellett sportoltak is: a miskolci Alliance Française igazgatójának, Raymond Lardellier-nek irányításával pétanque-ozhattak az érdeklődők. Ezt a francia golyójátékot az elmúlt hetekben a Kapuzörgetők már meghonosították a Győri kapuban, olyannyira, hogy szeptember 5-én még pétanque-házibajnokságot is rendeznek a Mozgásban a Győri kapu akció keretében.

A résztvevők várják a folytatást. A Kapuzörgetők pedig legközelebb szeptember 5-én teremtenek lehetőséget a közösségi élmények átélésére. Ezen a napon átadják jelképesen a József utcai Ifjúsági Sporttelepet a környéken élőknek, akik délelőtt a már említett sportprogramon, délután a II. Kapuzörgető Szomszédünnep és Közbiztonsági Napon vehetnek részt.

(A borítóképen: A program résztvevőinek egyik csoportja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában