Anno 1970-ben írtuk

2020.07.01. 07:30

Korszerűtlen utakon járunk

Főleg a 3-as korszerűsítése lenne nagyon időszerű feladat.

Forrás: google térkép

A borsodi utak nagy része korszerűtlen, teherbíró-képessége jóval alatta van az előírtnak, s a kulturált közlekedés kielégítéséhez még nagyon sok fejlesztésre lenne szükség.

A ténnyel a KPM miskolci közúti igazgatóságának vezetője szembesítette a megyei tanács végrehajtó bizottságának tagjait, az 1970. július 1-jei Észak-Magyarország beszámolója szerint.

Majd jövőre

Lassan már közüggyé válik megyénkben a 3-as számú főútvonal borsodi szakaszának korszerűsítése – emeli ki a problémák sorából az Észak.

Sajnálatos tény, de az előzetes tervekkel ellentétben a munkálatok az idén nem fejeződnek be, továbbra is problémát jelent tehát az útépítés a zavartalan közlekedés lebonyolításánál – tudósít az újság.

Remény viszont megfogalmazódik a jövőt érintő elképzelések ismertetésekor: a negyedik ötéves terv időszakára (1971–1975) már elkészült koncepciók szerint többek között a 3-ast, valamint a megye gócpontjait, idegenforgalmi szempontból is jelentős városait megközelítő és az országos forgalomba bekapcsolódó utakat korszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában