Buli van!

2020.07.23. 16:00

Beindult a szezon: buli minden szinten

Igazán nem panaszkodhat senki, aki igazi zenés-táncos összejövetelekre vágyakozott. A korlátozások enyhülése nyomán szépen sorban újraindultak a szórakozóhelyek, amelyek az elkövetkező hétvégékre csúcsra is járatódnak.

Forrás: ÉM

Fotó: Toth_Milan_Px7

Július 24., péntek

19.00 A Későn Szóltál zenekar koncertje a miskolci Collins Rock Club színpadán

Húzós este lesz, az biztos...

Alakultak 2015-ben, valamikor év végén. Jelenleg a 70–80-as évek magyar rockzenéit játsszák mai hangzással felvértezve. És a saját dalaikat. Tagok: Bencze Attila – gitár, zenei rendező, Farkas Ferenc – basszusgitár, vokál, gazember, Veres László – ének, színpadi bohóc, Baranyai Sándor – dobok, vokál.

A gitárplusz poszton erősít: Bencsik Dániel Tamás. Aki a ’70-es és ’80-as évek magyar rockzenéire, az Edda, a P. Mobil, a Dinamit, a Beatrice vagy a Korál dalaira szeretne egy nagyot mulatni, annak ott a helye a Későn Szóltál koncertjén.

20.00 Karanténfergők – Ficsku Pál estje a miskolci Helynekemben

Közreműködik a Slam Poetry Miskolc.

Ficsku Pál író Karanténfergők című irodalmi körútjának miskolci állomásán a pandémia idejéről hoz nekünk kisprózákat és slamet. Utána pedig meghívott miskolci slammereink szövegelnek a karanténról.

21.00 MisshMusic – Never Say Never I. a miskolci Rockwell Klubban

A Rockwell Klub megújult teraszára érkezik Magyarország popiparának első számú sztárja, Mr. Missh.

Demeter Mihály, művésznevén Mr. Missh a Miszterek nevű formációban kezdte karrierjét, majd útjaik különváltak, és szólóban folytatta. Saját szavaival mondta el, hogy hogyan lett a neve Mr. Missh: „Nem titok, Demeter Mihálynak hívnak, és anno Balogh Edvárddal kezdtük a zenélést. Mivel én Misi vagyok ő meg Rhino, ezért lett a nevünk Mr., más szóval Miszterek. Gyártottunk pár dalt, mivel 0 hírnévvel rendelkeztünk, így elég lassan haladt a nézettség, de mégis jelentősebben nagyobb sikerünk volt mint a környékbeli próbálkozó srácoknak. Nagyobb szünet után Rhino belépett az RTM-be hogy saját stílusát képviselje, én meg vittem tovább az egyedi Missh-vonalat. Romániában, ahol éltem, a Misit Misunak mondják ezért lett a nevem Missh, és a kezdetben kialakult Mr.-ek-korszakot nem akartam temetni, ezért a nevem elé tettem. Utólag kicsit sajnálom, mivel manapság mindenki Mr.-nek mondja magát.” A rapper kedvenc előadói: Essem, Rico, BLR, Eminem, Dr. Dre, D12, Parazitii, Timbaland, 50 Cent... Mihály legismertebb számai: Budapest, Sok a gond, Van nálunk minden, Beléd estem.

21.00 Bikini Pool Party – BSW & DR BRS a Vadna-parkban

Óriás extra színpad LED-fallal és extra látványokkal. Extra szabadtéri dekoráció . 21.30–23.00 DR BRS, 00.30 BSW.

Hogy lett Béres Atiból DR BRS? „Hivatalosan DR BRS öt évvel ezelőtt született, mert hat éve kezdtem el DJ-skedni. Először Dj Solóként léteztem, a szlogenem pedig: »Dj Solo, szívhez szóló« volt – you know what I mean – mosolyog ránk Béres Ati. – Egy nagyon jó barátom, Gém Peti lökött rá erre a pályára, mondhatni. Ő adta az első keverőmet, és az ő fejéből pattant ki a mostani elnevezésem is. Emlékszem, amikor mondta, hogy nulla ez a Dj Solo név. Beírom a Google-be, és legalább ötszáz találatot kiad. Öt éve ő mondta, hogy miért ne lehetnék dr. Béres…”

22.22 Rick Wayne a Mályi Beachen

Közreműködik Mártonboy és Dj Split.

Rick Wayne új generációs feltörekvő tehetség, sikert sikerre halmoz, saját dala már a Rádió1-en többször is szólt. A keleti régióban több klubban is bizonyította tehetséget.

Július 25., szombat

19.00 Retro party a miskolci Collins Rock Clubban

A régi idők legjobb zenéi. Aki kedveli a múlt század vége legjobb rockslágereit, ott a helye a Collinsban.

20.00 Kiscsillag: Tompa kések lemezbemutató koncert a miskolci Helynekemben

„A nőknél, akik egyedül élnek, tompák a kések...”

Az együttest 2005 tavaszán alapította Leskovics Gábor, Lovasi András, Bräutigam Gábor és Ózdi Rezső Pécsett mint hobbizenekart. Még ebben az évben kiadtak egy tizenkét számos demót, amit az internetről lehetett ingyenesen letölteni. 2006 októberében első nagylemezük Greatest Hits Vol. 01. címmel jelent meg, melynek anyaga nagyrészt a 2005-ös demóról lett újrarögzítve, azonban pár számot mégsem jelentettek meg róla: Hálózatvizsgáló, Holding (amely végül a harmadik lemezen jelent meg) és az Igazad van.

A lemezhez két videóklip is készült, az egyik 2006 novemberében (Ha én lennék), a másik 2007 áprilisában (Kockacukor). Az albumot jelölték „Az év hazai rock albuma” kategóriában a 2007-es Fonogram-díjkiosztón. 2008 márciusában a második lemez beharangozásaként rögzített kétszámos kislemez címadó dalából, a Fishing on Orfűből készítettek klipet, melynek Rátgéber László írta a szövegét, és a Lovasi András és Kálocz Tamás nevéhez fűződő Fishing on Orfű alterfeszt is erről a szerzeményről kapta a nevét. Tavasszal Bräutigam Gábor elhagyta a zenekart, és helyébe a Kispál és a Borz akkori dobosa, Mihalik Ábel lépett. Negyedik nagylemezük megjelenése előtt három dalt adtak ki, melyekhez videóklip is készült. Ezekből kettő, melyekhez Kálocz Tamás készített klipet 2012 végén, a Nagyon megy és a Tigrisszem, nem került rá, a 2013 áprilisában kiadott Őrkutya pedig áthangszerelve került a 2014. március 3-án megjelent Szeles című lemezre. Egy hónappal a lemez kiadása előtt, februárban jelent meg az albumon szereplő 2014 klipje, majd 2014 május végén jelent meg Melegszék című videójuk. Az új lemez 13 hétig szerepelt a Mahasz Top 40 albumlistáján, melyen a második helyig jutott. A zenekar lemezein és koncertjein számos vendégművész is közreműködött

az évek során; Tövisházi Ambrus (aki többek között az Amorf Ördögök, a Péterfy Bori & Love Band és az Erik Sumo Band alapító tagja) volt a producere

a Kiscsillag első két lemezének és a Szelesnek, illetve a Légyszíves című dalnak a zeneszerzője is. Rátgéber László írta a Russian in the School és a Fishing on Orfű szövegét, melyekben énekel is. A 2012 őszén indult Idáig tudom a történetet című turné előadásain közreműködött Vedres Csaba zongorista; Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője és Péterfy Bori is, a prózai elemek alkotótársa pedig Papp Sándor Zsigmond író volt Lovasi mellett. A Néniket a bácsiknak! című lemezen Bubenyák Zoltán és Boeni Hahn, a Szeles című albumon pedig az Erik Sumo Bandből ismerős Császári Gergő és Pápai István működtek közre. 2014 szeptemberében Ózdi Rezső, a zenekar alapító tagja és basszusgitárosa távozott a zenekarból, mivel állítása szerint csak 10 évet szeretett volna zenéléssel eltölteni. Helyét Erős Márton vette át. 2016-ban Mihalik Ábel elhagyta a zenekart, a dobok mögé Bajkai Ferenc ült, és multiinstrumentalistaként bekerült a zenekarba Szesztay Dávid. 2017-ben jelent meg a már majdnem egy éve színházakban is bemutatott Semmi konferencia című zenés-színházi műsor konceptalbuma.

Ugyanezen év végén a zenekar a legendás londoni Abbey Road stúdióban rögzített két számot (Mindig karácsony; Ott, ahol akarod), melyekhez videóklipek is készültek. 2020 márciusában jelent meg a zenekar legutóbbi sorlemeze Tompa kések címmel, melynek lemezbemutató turnéja a Covid–19-járvány miatt elmaradt, és csak 2020. második felében tudta bepótolni a Kiscsillag egy klubturné keretében. Az album egy önmagán túlmutató univerzumot képez, melyhez a dalok mellett Vetlényi Zsolt grafikái és Lovasi András meséje is tartoznak.

A lemezhez két videóklip készült a 2020-as koronavírus-járvány alatti karantén idején: a Nem szégyellem-dalhoz a zenekar tagjai saját otthonukban forgatták mobiltelefonnal a videóanyagot, a Láng című dal egyfajta közösségi videóklip, melyben a Kiscsillag-rajongók által beküldött kisvideók szerepelnek. 2020 júniusában a Megadó Kiadó gondozásában megjelent vynilen a Kiscsillag első (Greatest Hits Vol. 01) és legfrissebb lemeze (Tompa kések) is.

21.00 Katlan Retro Party a Tokaj Fesztiválkatlanban video discóval

A lemezjátszóknál: Dj Dezi. Úgy táncoltál régen, mint a Hip Hop Boys? Számodra is felidéz egy kellemes emléket a „What is Love”? Tomboltál a legnagyobb Eurodance- vagy Euro Pop-slágerekre? Ha igen, ez lesz a te bulid. Gyere és éld át újra a régi partik varázslatos hangulatát! Óriás kivetítőkön, videóklipek segítségével hozzuk vissza az aranykor diszkóhangulatát a '80, '90, 2000-es évek legnagyobb slágereivel karöltve.

22.00 Csaj Szombat a miskolci Block Bistróban

Dj Split pörgeti a legcsajosabb zenéket.

A Block Bistróban ismét a legforróbb dallamok és a legszebb hölgyek gyülekeznek. Erőteljes dizájn, erőtől duzzadó környezet, erős zenei felhozatal – ez néhány szóban a Block, a belváros egyik rajongott szórakozóhelye. Hölgyeknek ingyenes.

Július 31., péntek

20.00 L’art pour l’art – Ember a falvédőről – a Tokaji Fesztiválkatlanban

2016 óta mindig a fesztiválkatlan színpadán. Idén a legújabb műsorukkal.

Nyilván önök is sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy „nem most jöttem le a falvédőről”. Ugye, milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? A L’art pour l’art Társulata viszont elgondolkodott ezen a kijelentésen, mivel felmerült egy kérdés, ami nem hagyta nyugodni őket. Ha nem most jött le valaki a falvédőről, akkor mikor? Tegnap, tegnapelőtt vagy még annál is régebben? Itt már nem volt megállás. Hosszú és fáradságos munkával kutattak, egyre mélyebbre ásva magukat az emberiség történetében, visszamenve egészen a kezdetekig, mire rájöttek a megdöbbentő igazságra: az emberi faj valójában a falvédőről származik. Ha élne, maga Darwin is elismerően csettintene felfedezésük hallatán, hiszen ő is érezte, hogy az elmélete hiányos. Sajnos elkerülte a figyelmét a Besenyő család, amely közelebb vihette volna a megoldáshoz. Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy Margit, Besenyő úr, Boborján vagy Kancácska a majomtól származik! Ezt mindannyian kikérnék maguknak, beleértve a majmot is. Elégedetten dőlhetünk a falvédőnek valamennyien, hiszen megtalálták a választ az emberiség egyik nagy kérdésére. Arra biztatnak hát mindenkit, hogy legyenek részesei a nagy felfedezésnek, jöjjenek el az előadásra, ahol a kutatásuk összes bizonyítékát önök elé tárják a színpadon vagy a büfében. Amennyiben bármilyen kérdésük vagy problémájuk lenne a fentiekkel kapcsolatban, nyugodtan forduljanak hozzájuk, vagy a fal felé!

09.00 Helyfoglaló 2020 – Zenei Tehetségkutató – a miskolci Helynekemben

Az esemény a közönség számára ingyenesen látogatható.

Helynekem Kulturális tér és Szórakozóhely pályázatot írt ki feltörekvő, amatőr zenekarok részére, a Helyfoglaló 2020. Zenei Tehetségkutatón való részvételre. Ez a rendezvény az Öröm a Zene tehetséggondozó program miskolci állomása, innen a nyertes bekerül az országos döntőbe, ahol a fődíj egy 3 millió forint értékű nyeremény. „Valamennyi megyei és határon túli esemény győztese bekerül a Hangfoglaló Program őszi meghallgatására, amennyiben érvényes pályázatot ad be.

A megadott feltételekkel beérkező pályázatokat előzsűrizzük, majd értesítést küldünk a jelentkezőknek a pályázatuk elfogadásáról (esetleg elutasításáról) július 27-ig. Jelentkezési határidő: július 24. Az esemény július 31-én lesz megrendezve reggel 9 órától 17 óráig a Helynekemben. A programban (10 órától indul) 3 saját dalt (max. 15 perc játékidő) kell bemutatni, ezt értékeli az öttagú zsűri. Nevezési díj 1500 forint tagonként, amit a helyszínen kell befizetni a regisztrációkor. A szervezők backline-t biztosítanak a színpadon, alap dobszereléssel. A részletekről a pályázat elfogadását visszaigazoló e-mailben írunk majd. A versenyre kizárólag e-mailben lehet jelentkezni egy kitöltött (itt tölthető le: https://bit.ly/2Z46GBC) jelentkezési lappal és egy link vagy zenei fájl csatolásával, ami a zenekar egy saját számát tartalmazza. Ezeket a [email protected] címre kell elküldeni, a tárgyban szerepelnie kell: „Jelentkezés a Helyfoglaló tehetségkutatóra”, utána pedig

a zenekar nevét kell beírni.

Az esemény a közönség számára ingyenesen látogatható! A helyezések és a díjak a versenyprogram után, a zsűri értékelése alapján kerülnek kiosztásra.”

21.00 A Colllins színpadán a Razzia zenekar

Hogyan hangzik Petőfi Sándor Anyám tyúkja című verse megzenésítve? A Razzia zenekar megmutatja.

„A stílusunkat punk ’n’ rollként határoztuk meg, zeneileg kidolgozottabb, mint a punk, de a hangulata hasonló. Jóformán csak saját dalokat játszunk, néhány feldolgozással, emellett megzenésítettük az Anyám tyúkja című Petőfi-verset is” – mutatja be a zenekart Bojti Vilmos dobos, aki nem mellékesen az underground körökben máig népszerű Bedlam zenekar egyik alapító tagja is volt. „Szövegeinket magyarul írjuk, a legtöbbjük kétértelmű, humoros, vidám.

Az énekesünk pedig egy igazi bohóc, aki egyébként egy borsodi település polgármestere civilben. Ő meg fog őrülni a színpadon, mindig csinálja a show-t. Voltak szünetek a három évtized alatt, például amikor az énekesünk egy ideig külföldön élt, próbáltuk pótolni, de őt nem lehet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában