Miskolc

2020.07.19. 15:30

A Miskolc városáért tenni akarókat keresik

Részvételi munkacsoport alakult a városban, hogy összefogja az ötleteket.

20200407 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Hetek óta zárva tartanak az üzletek Miskolc főutcáján a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás miatt.

Forrás: ÉM/Illusztráció

Fotó: Ádám János

A város vezetése és a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület elkötelezte magát egy hosszú távú folyamat gondozásában, amely arra épít, hogy a Miskolcért tenni akarók körét felkéri egy olyan részvételi keretrendszer kidolgozására, amelybe minél szélesebb városmegújító szándék, vélemény és aktivitás be tud csatornázódni.

Az egyeztetések során arra jutottak, hogy ennek a lehetséges útja, ha kidolgozzák a részvételi költségvetés kereteit egy részvételi iroda felállításával, amiben rendszeres és fokozatosan épülő városmegújító ötleteket támogatnak. A részvételi iroda olyan potenciálisan közösségi térként működő részvételi pontokkal van kapcsolatban, ahol a helyben élők a helyi ügyekre, helyi lehetőségekre reagáló ötleteiket hozhatják be, mutathatják be, ami felkerül egy párbeszédet és aktivizálást biztosító online felületre, ahol lehetőség van a párbeszédre, kapcsolódásra.

Az egyesület és a város arra kérte partnereit, hogy ennek a részvételi programnak a működését, feltételeit találják ki közösen, egy olyan munkacsoportba tömörülve, amely a miskolci értékeket, problémákat és lehetőségeket tartja szem előtt. Ennek a részvételi munkacsoportnak tartották az alakuló ülését szerdán a miskolci városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában