Miskolc

2020.06.03. 22:00

Két újabb politikai alpolgármester érkezhet

A válság idején két újabb alpolgármestert akar kinevezni Veres Pál, Miskolc polgármestere – erről beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Alakszai Zoltán, a FIDESZ városi frakcióvezetője.

balról: Nagy Ákos, a mikrofonnál Alakszai Zoltán és Soós Attila

Fotó: Bujdos Tibor

Információik szerint a júniusi közgyűlési ülésen jelentik be a döntést, amit annak ellenére hoztak meg, hogy a városvezetés is elismerte, 7 milliárd forint hiánnyal küzd a város.

– A jelentős hiány ellenére nem pénzügyi vagy gazdasági szakemberek érkeznek az alpolgármesteri pozíciókra, hanem a Jobbik és az MSZP frakciójából nevezi ki őket Veres Pál, azaz folytatódik a milliós fizetések osztogatása – mondta Alakszai Zoltán. Hozzátette: ezzel a döntéssel a miskolci baloldal és a Jobbik koalíciójának több mint a fele „közpénzből fizetett, vezető beosztású” politikus lesz, hiszen a három politikai alpolgármester mellé korábban hat tanácsost is kinevezett közülük Veres Pál.

Mint mondta, a szocialistáktól már 2010 előtt megszokták, hogy állást halmoznak és osztogatják egymás között a pozíciókat. A Jobbikon sem lepődnek meg, hiszen a „végelgyengülés árát” szeretnék a miskolciakkal megfizettetni úgy, hogy egy jobbikost ültetnek az alpolgármesteri székbe.

„Nem ezt ígérte”

– Veres Pálnak ellen kellene állnia a mögötte álló koalíció politikai nyomásának. Egyrészt nem ezt ígérte, másrészt olyan dolgokkal kellene foglalkoznia, amelyek a városlakók számára hasznosak, az ő életüket teszik jobbá. Az eltelt nyolc hónapban ugyanis egyetlen forint fejlesztési forrást sem tudott Miskolcra hozni. Ellenben elvesztették a Diósgyőri vár fejlesztésére korábban elnyert uniós forrást, visszavágták a tömegközlekedést és majdnem ezer embernek csökkentették a fizetését. Azaz a szakmai és a pénzügyi mérleg is lesújtó. A büdzsé mínuszban, a haverok fizetése pluszban, Miskolc pedig csődveszélyben – összegezte a frakcióvezető.

(A borítóképen: Alakszai Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában