pályázat

2020.06.18. 08:30

Díjazzák az idősbarát önkormányzatokat

Már lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat díjra, szeptember 10-e a határidő.

Detzky Anna

Fotó: Kozma István

Idén ismét lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat díjra, amellyel másfél millió forint pénzjutalom jár.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt is elmondta, hogy a Belügyminisztériummal közösen tizenhetedik alkalommal kiírt pályázatra olyan önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek célzott segítséget nyújtanak és programokat szerveznek időseknek.

A díjat eddig összesen száztíz település kapta meg, idén is tizenkét önkormányzatot díjaznak.

Megyénkben több település rendelkezik az Idősbarát Önkormányzat díjjal. Miskolc kétszer – 2005-ben és 2012-ben – kapott díjat. 2008-ban Tiszaújváros, 2009-ben pedig Tokaj is elnyerte a címet. 2013-ban pedig Alsózsolca különdíjban részesült.

Megbecsülik az időseket

Több nagyváros mellett Alsózsolca számára különleges elismerést jelentett a különdíj.

– Borsodi kisvárosként nagyon nagy elismerést jelentett ez, akárcsak a Családbarát Önkormányzat Díj, amelyet 2018-ban kapott meg városunk. Számos nagyváros indult az idősbarát önkormányzat címért, köztük Budapest több kerülete is. Egy független testület döntötte el, hogy kinek ítélik oda, és mindkét díjat az országházban vehettük át – mondta Oroszné Verba Julianna, az Alsózsolcai Gondozó Központ intézményvezetője. – A pénzjutalomból elmentünk kirándulni, karácsonyi ajándékot vettünk a szociális otthon lakói számára. A településen hagyomány, hogy kiemelt figyelmet fordítunk az időseknek. Sok programot szervezünk nyugdíjasok számára.

(A borítóképen: Miskolc többször elnyerte a címet, legutóbb 2012-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában