félreértés

2020.05.05. 07:00

Nem lesz bércsökkentés

Több önkormányzati cégnél kaptak levelet a dolgozók az elmúlt napokban.

Hajdú Mariann

20200402 Miskolc Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország 20200402 Miskolc Gyenge forint - illusztráció Majdnem 370,- Ft-ba került egy euró Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország 20200402 Miskolc Gyenge forint - illusztráció Közel 370,- Ft-ba került egy euró Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország 20200402 Miskolc Gyenge forint - illusztráció Közel 370,- Ft-ba került egy euró Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország

Forrás: ÉM/illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Több önkormányzati tulajdonban lévő cég munkatársaitól kaptuk a hírt, hogy bár korábban értesítették őket, hogy csökkentik a bérüket a koronavírus-járvány következtében – van, akinek 30–50 százalékkal is –, most újabb levelet kaptak az önkormányzattól, amely a korábbi döntést visszavonja.

Mi az oka a változtatásnak? – kérdeztük a miskolci önkormányzat sajtóosztályát. Miért küldték ki az újabb leveleket? Kiket érint ez a lépés, azaz a tervezett csökkentés visszavonása?

Félreértés az oka

Mint a válaszból megtudtuk, a Miskolc Holding Zrt. dolgozóinak esetén a csökkentés továbbra is érvényben marad, a veszélyhelyzet miatt született ez a döntés, a bércsökkentés pedig átmeneti.

Az önkormányzati intézetek vezetői viszont a sajtóosztály szerint nem kaptak korábban olyan levelet, ami a bércsökkentésről tájékoztatta volna őket. Szántó Rita sajtófőnök az Észak-Magyarországnak azt mondta, arról ment csak ki levél, hogy nem lesz bércsökkentés.

„Mint korábban többször is jeleztük az Északnak, Miskolc önkormányzatánál és cégeinél nincs bércsökkentés. Erről valóban kaptak levelet az önkormányzat cégei, valamint nonprofit szervezetei. A levél kiküldésének az volt az oka, hogy az elmúlt időszakban több félinformáció, pletyka látott napvilágot, miszerint lesz bércsökkentés. Miskolc önkormányzata ezeket szerette volna tisztázni a munkavállalókkal, megnyugtatni őket, hogy egyelőre ezt nem tervezi a város.”

Mint írtuk, a holdingot érintő csökkentés azonban továbbra is fennáll. Ez az intézkedés a Miskolc Holding Zrt. teljes állományi létszámát, azaz 340 főt érint, a lépéssel havonta 20 millió forintot takarít meg a cégcsoport. A csökkentés mértéke változó, 10 és 25 százalék között mozog, de egyes esetekben elérheti az 50 százalékot is, fogalmazott korábban a sajtóosztály.

A járvány miatt kialakult helyzet következtében újra kell tervezni a város költségvetését. Kérdeztük, ez hogyan történik majd, a válasz szerint az önkormányzat közgyűlése dönt, de az ülés időpontjáról még nem tudott tájékoztatást adni a sajtóosztály.

Felajánlott autó

Korábban írtuk, Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője felajánlotta megvételre szolgálati autóját, a befolyó pénzösszeget a koronavírus-járvány elleni védekezésére kívánta felajánlani. Most azt is megkérdeztük, sikerült-e értékesíteni a gépkocsit.

„Sajnos nem érkezett érvényes ajánlat”, kaptuk a választ.

(A borítóképen: Van, aki ugyanannyit keres, mint korábban)

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában