polgármesteri tájékoztató

2020.04.14. 19:30

Szájmaszk ajándékba

A miskolci önkormányzat minden helyi háztartás számára biztosít szájmaszkot.

Detzky Anna

Veres Pál Miskolc polgármestere

Forrás: ÉM-archívum

A város vezetése a járvány elleni hatékony védekezés érdekében mindenben követte a kormány intézkedéseit, sőt néhány esetben még szigorúbb szabályozást is bevezetett – mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

– Ennek és a miskolci polgárok fegyelmezettségének köszönhetően mondhatom azt, hogy a városban a koronavírussal fertőzött regisztrált betegek száma szinte elenyésző.

Írja ki, aki nem kéri

A megyeszékhely vezetésének a legfontosabb a lakosok egészsége, ennek érdekében minden miskolci háztartásba, juttatunk el szájmaszkot. Ebben önkéntesek és önkormányzati képviselők segítenek majd. Kérjük, hogy akik nem igényelnek ilyen maszkot, írják ki a postaládára, hiszen ezzel csökkenteni tudjuk az akció megközelítőleg 50 millió forintos költségét – tájékoztatott a polgármester.

– Célunk, hogy minden olyan közösségi zárt térben (boltokban, orvosi rendelőkben, postahivatalokban), és lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközön viselje a lakosság a maszkot és tartsuk továbbra is a távolságot egymástól. A maszk ugyan hasznos lehet a vírus terjedésének lassítására, de önmagában nem véd a fertőzéstől. Tehát továbbra is be kell tartanunk az eddigi szabályokat: távolságtartás, higiéniás intézkedések betartása, gyülekezés és a kontaktok csökkentése – hangsúlyozta Veres Pál.

(A borítóképen: Veres Pál, Miskolc polgármestere egy korábbi sajtótájékoztatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában