Szigorítás

2020.04.17. 20:34

Jön a hétvégi korlátozás Miskolcon

Most hétvégén is lezárják a parkolókat és szigorításokra biztatja Veres Pál a bevásárlóközpontokat.

Detzky Anna

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

Ismét lezárják a turistaforgalomban és a hétvégéken gyakran használt parkolókat a megyeszékhelyen. Így döntött Veres Pál polgármester, miután a miniszterelnök lehetővé tette a településvezetők számára a szigorúbb védelmi intézkedések bevezetését – jelentette be pénteki tájékoztatóján Petruskó Norbert, az önkormányzat szóvivője.

– A lakossági parkolással érintett parkolókat az ott lakók továbbra is használhatják. Az intézkedés betartását az önkormányzati rendészet és a rendőrség ez alkalommal is szigorúan ellenőrzi majd. A városvezetés arra is kérte a rendőrség segítségét, hogy a forgalmasabb útszakaszokon fokozottabban ellenőrizzék a lakosokat. Miskolc közterületein továbbra is tilos és bírsággal szankcionálható a zöld felületeken történő parkolás – hangsúlyozta Petruskó Norbert.

Csökkenhet a nyitvatartás

Miskolc polgármestere levélben kérte a miskolci bevásárlóközpontok vezetőit, hogy fontolják meg az esetleges szigorításokat bevezetését.

„A nagyobb üzletek vezetői mérlegeljék, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni a vásárlást, és az eddigieknél is jobban odafigyelni a dolgozók és a vásárlók megóvására.

Hogyan lehetne betartani és betartatni a másfél-két méteres távolságot a vásárlók, dolgozók között, csökkenteni az egyszerre az eladó térben tartózkodók létszámát és esetleg védőeszközökkel segíteni a vásárlókat és a munkavállalók munkavégzését” – hangzott a kérés. – A polgármester azt is felvetette, hogy érdemes lehet az üzletek nyitvatartási idejét is módosítani – tudatta a szóvivő.

(Borítóképünk illusztráció!)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában