Szomolya

2020.04.16. 19:30

Haladnak a munkálatokkal

Egészségházat alakítanak ki, s felújítják az egyik rendezvényhelyszínt.

Tóth Balázs

A közösségi házat, valamint a védőnői és a fogorvosi rendelőt is felújítják Szomolyán. Az önkormányzat pályázati forrást nyert a beruházásokra korábban, s az elmúlt hónapokban, hetekben megkezdték a kivitelezési munkákat is.

Jurecska Györgyné polgármester elmondta, a közösségi házban energetikai beruházást végeznek, cserélik az ajtókat és az ablakokat, a belső nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert, de felújítják a villamos hálózatot is. Ezenkívül belső átalakítás zajlik, a korábbi vizesblokkot megszüntették és máshol alakítják ki azokat, ahol egy akadálymentes mosdót is biztosítanak a mozgáskorlátozottak számára. A munkákkal helyi vállalkozót bízott meg az önkormányzat, a felújítás körülbelül 15 millió forintba kerül.

Az egészségház is

A másik nagy, folyamatban lévő beruházás az egészségház kialakítása. A polgármester kifejtette, az épület tetejét már felújították, valamint külső hőszigetelést is kapott az ingatlan. Cserélték a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert. Eddig ezen a helyen működött a védőnői szolgálat, itt rendelt a fogorvos és itt volt a gyógyszertár is. Amennyiben elkészül a beruházás, itt fog rendelni a háziorvos is, ugyanis itt alakítanak ki számára rendelőt és várót. Jurecska Györgyné elmondta, az egészségház megújítását két pályázatnak köszönhetően tudják megoldani, összesen 44 millió forintból, az építkezés elvégzésére pedig közbeszerzésen kerestek vállalkozót. A pályázati támogatást konzorciumban nyerték el több településsel közösen. Mint a polgármester elmondta, szeretnék, ha nyárra elkészülnének a fejlesztésekkel.

Jurecska Györgyné hozzátette, további nyertes pályázatai is vannak az önkormányzatnak, amelyeket az előző években nyert el az önkormányzat, s amelyek kivitelezése még előttük áll; felújítják a konyhát, valamint energetikai szempontból korszerűsítik az óvodát, az iskolát és a tornatermet is.

(A borítóképen: Jurecska Györgyné az egészségház előtt| Fotó: Tóth Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában