Koronavírus

2020.03.26. 10:00

Manapság nem könnyű kimondani a boldogító igent

A járvány nagy csapást jelent a házasság előtt álló pároknak, valamint az esküvői szolgáltatóknak.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A helyzetre való tekintettel rengetegen kénytelenek lemondani, átszervezni, későbbi időpontra halasztani az elkövetkező hetekre, hónapokra tervezett házasságkötési ceremóniákat.

Együtt gondolják újra

Ecsedi Balázs, a Fotoszféra Fotóstúdió egyik fényképésze érdeklődésünkre elmondta, ez az állapot számukra is komoly kihívást jelent.

„Mindkét fél igyekszik megtalálni az arany középutat a jelenlegi szituációban. Személyes tapasztalataink alapján, együtt próbálunk közös nevezőre jutni az időpontokat illetően, bátran javasoljuk, hogy válasszanak őszi, téli dátumokat, hiszen a természetnek abban az időszakában szintúgy páratlan a varázsa. A fiatalok kitartanak a korábban felkért szolgáltatóik mellett, meg vannak elégedve munkáinkkal, biztosítottak minket elköteleződésükről.”

Egyelőre – a döntésekhez igazodva – nincs személyes ügyfélfogadás az anyakönyvi hivatalban. Ha nem változik a helyzet, kénytelenek lesznek drasztikusan lecsökkenteni a házasságokon részt vevő vendégek számát. Előfordulhat majd, hogy a pár csak a tanúi jelenlétében fogadhat életre szóló hűséget egymásnak. Amennyiben valakinek ezek a feltételek nem lesznek elfogadhatóak, időpont-változtatást kell kérniük. A helyszínül szolgáló éttermek, hotelek szintén próbálnak alkalmazkodni az adott körülményekhez.

Telefonhívások sora

A City Hotel Miskolc, valamint a Népkerti Vigadó rendezvényigazgatójaként dr. Barkócziné Kertész Katának továbbra is az a célja, hogy a nagy nap feledhetetlen legyen a párok életében. Nem teszik könnyen járhatóvá ezt az utat a folyamatosan változó, de mégis szükségesnek vélt szankciók. Véget nem érő telefonhívások fogadása jellemzik napjaikat, igyekeznek szoros kapcsolatot ápolni az elkeseredett fiatalokkal, és biztosítani őket arról, hogy bár az időpont változhat, a professzionális hozzáállás részükről megingathatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában