Koronavírus

2020.03.19. 19:00

Járvány, és amit látunk – képösszeállítás

Maszkok, fertőtlenítés,kihalt utcák, kórházi ellátás, ellenőrzések –erről szólnak a hírek.

Olaszország

Fotó: NurPhoto

Robbanásszerűen növekszik az új esetek száma, ami a koronavírusos fertőzéseket illeti. Iránban, Spanyolországban és Németországban regisztrálták a legtöbb új esetet. Kínában, Olaszországban és Iránban a legtöbb a halott.

Növekvő esetszámok

Nem tükrözi a valóságot pontosan, mert egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, és az eseteket sem ugyanazok a szempontok alapján tartják nyilván. De a megközelítő számok is félelmetesek: 204.043-ra emelkedett az összes esetek száma szerdára szerte a világon, a halálesetek száma 8232-re nőtt, 82.866 ember meggyógyult – a legfrissebb számon tartott statisztika alapján.

Eddig összesen a világ 193 országa közül 170 országot érint a koronavírus-járvány. A legtöbb beteget, 80.894 esetet Kínában tartják nyilván, ugyanakkor ott épültek fel eddig teljesen a legtöbben: 69.614-en. Olaszországban 31.506 az összes eset száma, 2503-an haltak meg, és 2941- en épültek fel. Iránban a nyilvántartások szerint 17.361 az összes esetek száma, amelyből eddig 1135-en meghaltak, és 5389-en épültek fel teljesen.

A járvány a mindennapokban

A világ olyan eseményeket tapasztal, amelyekre korábban nem volt példa. Próbára teszi a világjárvány a döntéshozókat, a rendőrséget, az egészségügyi dolgozókat – és a mindennapi embereket.

Képösszeállításunkban a világot jártuk: egészségügyi dolgozók kórházi ágyon egy gyanús beteget tolnak be a koronavírussal fertőzött betegeket ellátó speciális kórházba Olaszországban, ahol tisztítómosást is végeznek a közterületeken. Franciaországban fokozottan ellenőrzik a járókelőket. A francia kormány több tízezer rendőrt rendelt az utcákra, akik 38- tól 135 euróig terjedő bírságot szabnak ki arra, akinek nincs írásos engedélye, hogy elhagyhatja az otthonát. Az foci Eb-t is elhalasztják 2021-re. Németországban számos járatot töröltek, de néhányan még várakoznak a müncheni repülőtéren. A spanyol–francia határt ellenőrzik. Szlovéniában ideiglenes kórházat állítottak fel. Kínában már lecsengőben van a járvány, a külföldről érkezőket karanténba helyezik, a helyiek továbbra is maszkot viselnek.

(A borítóképen: Olaszország| Fotó: AFP Hírügynökség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában