Filmajánló

2020.02.16. 19:00

Gyilkosság, bosszú és a múlt kísértése

Visszatért a filmvászonra az egyik legmenőbb zsarupáros.

Zöldi Anikó

Forrás: hipertextual.com

A Bad Boys filmsorozat sokak számára ismerős, igaz hosszú éveket kellett várni a folyatásokra. 1995-ben mutatták be a már-már ikonikus zsaru figurákat, akik a Miami Rendőrség drogosztályán dolgoznak nyomozóként. Marcus Burnett és Mike Lowrey az évek során legjobb barátok lettek, és az ő kalandjaikat követhetjük végig. A második film 2003-ban jelent meg, amelyben egy újabb fergeteges ügyet oldanak meg a már megszokott stílusukban. A harmadik részt pedig 2020-ban mutatták be.

A filmek között eltelt jó pár év, de úgy gondolom, megérte ezekre a történetekre várni. Ritkán sikerült egy rendezőnek túl szárnyalni a saját munkáját, ennél a sorozatnál azonban ez történt, minden egyes rész jobbnál jobb lett. A színészeknek is sikerült a nézők számára folyamatosan meglepetést okozni, viccesebbnél viccesebb poénokat elsütniük, és persze általuk úgy érezhették a nézők, hogy ők is részesei lettek a történetnek.

Mindörökké rosszfiúk

A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk cím is utalhat már arra, hogy valaminek a végéhez közeledünk, hiszen minden korszak véget ér egyszer. Ez a két nyomozó életében sem volt másként, mert ők is megöregedtek, jó esetben családot alapítottak. Mike Lowrey személyiségéből adódóan természetesen ezt nem akarja elfogadni, hiszen neki a munkája az élete, a társa, Marcus Burnett pedig ennek az ellentéte, szeretne már megpihenni. Mike élete veszélybe került, mikor a múltja szellemei visszatérnek és bosszúra szomjaznak. A történet szokás szerint egy ügyet mesél el, ahol jókat nevethettünk, esetleg meghatódunk. Marcus próbálna nyugdíjas életét élni, de természetesen ezt a partnere nem hagyhatja, mivel egy gyilkossági nyomozás vár rájuk, ami rengeteg titkot tartogat számukra. Ismét belevágnak „megmenteni a világot”. A film nagyon látványosra sikeredett, igaz kétórás, de nem vesszük észre a film nézése közben az idő múlását, mert folyamatosan történik valami, nincs időnk elkalandozni.

Tovább nem is fejtegetem a történéseket, mindenkinek azt ajánlom, nézze meg a filmet, nem fog csalódni benne!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában