Büszkeségek

2020.02.03. 15:30

Bővül a miskolci értéktár

A Szinvavölgyi Néptáncműhely és a turistaemlékpark is a város értékei közé tartozik.

Tajthy Ákos

Kis József és Szunyogh László az értéktárbizottság ülésén

Fotó: Kozma István

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, az emlékpark felvételét Török István, a Miskolci Helyiipari Természetjáró Egyesület elnöke kérte.

Az alapítók emlékére

„Az épített környezet szakterületi kategóriába javasolt emlékparkot az egyesület korábbi titkára, Ferenczi Lajos ötlete nyomán és vezetésével valósították meg 1984-ben. A különleges emlékpark a hazai turizmus alapítóinak állít emléket. Mivel az országban egyedülálló létesítmény, így mindenképpen helye van az értéktárunkban.”

„A Szinvavölgyi Néptáncműhelyt Pál Mónika, a Miskolci Kulturális Központ közösségszervező munkatársa ajánlotta – mondta Varga Andrea – annak magas szintű, kiemelkedő munkája és eredményei alapján. Az értéktárbizottság tagjai ezt az előterjesztést is támogatták, így a jogelőd Diósgyőri Vasas tánckart is figyelembe véve 1946 óta megszakítás nélkül működő művészeti csoport is bekerült a Miskolci Települési Értéktárba. A Szinvavölgyi Néptáncműhely célja alapítása óta változatlan, a hazai és erdélyi néptáncok magas szintű bemutatása.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában