Tisztelgés

2020.01.17. 17:00

Szobrot szeretnének, és a tér elnevezését

Vanger Vilmos volt az első vezetője a vasgyári sportegyesületnek.

Forrás: ÉM-Archívum

Február 6-án lesz 110 éve, hogy megalapították a mai DVTK elődjét, a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körét. Anno a vasgyári fiatalok 1909 őszén határozták el, hogy kialakítják a diósgyőri labdarúgás szervezeti kereteit, és egyesületük megalakításának segítésére, illetve ezzel együtt az elnöki tisztség ellátására Vanger Vilmos tanítót kérték fel. Az első klubvezető emlékére, tiszteletére mellszobrot szeretne állítani a Diósgyőr Szurkolók Közössége Egyesület, méghozzá a stadionnal szemben lévő területen, a DVTK Egészségügyi Centrum és az Inkubátorház között.

Őszre tervezik

Hollósy András önkormányzati képviselő, a DVTK szpíkere a tegnapi sajtótájékoztatón azt mondta, ezen kezdeményezés szurkolóktól érkezett, és örülne annak, ha minél szélesebb támogatást kapna az ötlet megvalósítása, csakúgy, mint a tér Vanger Vilmos térre való elnevezése. A DSZK részéről Szalatnay Gábor elnök és Bajusz Gábor elnökségi tag azt fűzte hozzá, hogy rövidesen szeretnék kiírni a tervpályázatot, elsősorban helyi, miskolci, borsodi szobrászok, művészek jelentkezését várják. Az avatást őszre tervezik, remélik, a szükséges összeg minél hamarabb rendelkezésre áll majd. A felajánlás módjáról, annak részleteiről később adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában