Bodrogköz

2019.12.23. 13:00

Közös munka egy célért

Ünnepi ülést tartott a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás.

Együtt a társulás tagja

Forrás: ÉM

A rendszerváltást követőn sorra alakultak a kistérségi társulások, nem titkoltan azzal a céllal, hogy közösen képviselve a régió érdekeit lehetőleg minden település intenzíven fejlődhessen. Ezeknek a társulásoknak a létjogosultságát az adta, hogy minden mikrorégió más tulajdonságokkal, adottságokkal rendelkezik, nem lehet még az egymás mellett lévő kistérségeket sem mindenben uniformizálni, hiszen minden régióban vannak csak az adott vidékre jellemző adottságok. Így az is evidens, hogy a helyben élők sokkal jobban tudják mindenki másnál, hogy miben szenvednek hiányt, mik az erősségeik, számukra merre adott a fejlődés útja.

A sok társulás között a Bodrogközi Kistérségi Társulás volt az egyik, amely még ma is aktív.

Közös pályázatok

A mostani társulási ülésen részt vettek a Bodrogközi Kistérség polgármesterei, Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal vezetője és a társulás közvetlen munkatársai.

A megjelent vendégeket Oláh Krisztián, a társulás elnöke köszöntötte.

A köszöntő után a napirendi pontok tárgyalása következett. Az első napirendi pont a társulás 2020. évi ellenőrzési tervének elfogadása volt, a második napirendi pontban pedig Ablonczy Dániel mutatta be azt a pályázati lehetőséget, melyet a társulás és a szlovákiai Királyhelmec önkormányzata közösen, határon átnyúló pályázatként szeretne benyújtani. A társulás tagjai mindkét napirendi pontot elfogadták.

Díjak

Ezt követően Hogya Orsolya, a társulás alelnöke adta át Ablonczy Dánielnek a Bodrogközi Többcélú Kistérség Társulás Társulási Tanácsának döntése értelmében a térség felemeléséért végzett több mint egy évtizedes kiemelkedő térségfejlesztési munkája elismeréseként megítélt Bodrogközért díjat. Ablonczy Dániel méltatását Oláh Krisztián olvasta fel.

A díjátadást követően dr. Salamon Sándor háziorvos beszélt a központi ügyelet 2019. évi statisztikai adatairól, valamint az aktuális egészségügyi helyzetről.

Az előadás után dr. Salamon Sándor háziorvos, a központi ügyelet vezetője vehette át Hogya Orsolya alelnök asszonytól a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának döntése értelmében a térség egészségügyének fejlesztéséért és a lakosság egészségmegőrzéséért végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munka elismeréseként megítélt Bodrogközért díjat. Dr. Salamon Sándor méltatását Oláh Krisztián olvasta fel.

Érdekességként lehet megemlíteni, hogy ilyen díjat legutóbb Barati Attila, Pácin volt polgármestere kapott 2012-ben a társulástól.

A díjátadást követően Oláh Krisztián megköszönte a társulás valamennyi tagjának az összefogást, az egész éves munkát és együttműködést, valamint minden megjelent vendégnek a karácsony közeledtével áldott ünnepeket kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában