szmog

2019.11.07. 09:30

Megszűnik a csapadék, nőhet a légszennyezés

Csütörtökön fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a legtöbb napsütés az ország déli felében valószínű.

A szellőztetést a legtisztább időszakra érdemes időzíteni

Fotó: Ádám János

A csapadékzóna eközben északkelet felé vonul tovább, és késő délutánra, estére már mindenhol megszűnik az eső. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10 és 18 fok között várható, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő.

Magas

Miskolcon a légszennyezettség jelenlegi szintje, már átlépi a jogszabályban meghatározott egészségügyi határértékeket, és ez a szint hosszú távon már számottevő káros egészséghatást okozhat. Az aktuális értékeknél a szálló por (PM10) és az ózon természetes szinten volt a szerdai mérések szerint. A kén-dioxid az elfogadható kategóriában, a nitrogén-dioxid pedig a tűrhető értéken van. A legmagasabb a nitrogén-oxidok értéke, amely a közel 100 mikrogramm köbméterenkénti értékével a problémás kategóriában található. A legszennyezes.hu egészségügyi javaslat a szerint az érzékeny csoportoknak kerülni kell a tartós kintlétet, a lakás szellőztetését a legtisztább időszakra érdemes időzíteni. Mindenkinek érdemes megfontolni, hogy átütemezi, vagy csökkenti a nehéz kültéri tevékenységeidet, ha tüneteket vesz észre magán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában