Miskolc

2019.10.25. 09:00

Akusztikkal jön a PUF

Igazán ez minden. Ez a címe a Pál Utcai Fiúk új albumának.

Szaniszló Bálint

Pál Utcai Fiúk

Forrás: PUF

Szombaton este olyan akusztik műsorral lép fel a Művészetek Házában a Pál Ucai Fiúk, melyet eddig kevés helyszínen mutattak be. A zenekar tíz év után – október elején – jelentkezett új albummal, melynek címe: Igazán ez minden. Már erről a lemezről is bemutatnak néhány dalt a mostani koncerten, természetesen a klasszikus slágerek mellett.

Fúvósok és billentyűs

„A miskolci koncertünkön nem lesznek vonósok, nem lesznek vokalisták, de fúvósok és billentyűs vendég lesz – mondta Leskovics Gábor zene­karvezető. – Nálunk minden dalnak van egy akusztikus verziója, ez már legalább 8-10 éve így működik. Ilyenkor nem egyszerűen arról van szó, hogy akusztikus hangszereken játsszuk el a dalt, hanem mindig áthangszerelt verziókat készítünk, amik egy teljesen másik oldalát mutatják meg egy-egy dalnak. Itt, amikor ülő közönségnek, színházi körülmények között játszunk, egy picit bensőségesebb előadást produkálunk. Ezt a zenekar tagjai is legalább ugyanannyira szeretik, mint a hangoskodósat. Mindkettőnek megvan a maga szépsége. Az akusztikus műsor, az mindig változik, ezen az előadáson a PUF-nak a legelső dalától kezdve egészen a legújabb dalokig elhangzik jó pár. Az akusztiknál biztos vagyok benne, hogy legalább 2-3 olyan dalt előveszünk, amit még egyáltalán nem játszottunk…”

A fővárosban folytatják

A miskolci koncert után már elindul az új lemez bemutató-­koncertsorozata is, köztük egy kiemelt budapesti lemezbemutató november 30-án, az Akváriumban. Oda már úgy készül a PUF, hogy a komplett új lemezt eljátszanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában