tornacsarnok avatás

2019.08.29. 09:30

Átadják a Lévay új sportkomplexumát

A diákok mellett a város lakosságát is szolgálja az új létesítmény.

Az eredetileg tervezett időpontban, szeptember 1-jén délután négy órakor, a tanévnyitó keretén belül adják át a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon új, uszodát és tornacsarnokot is magába foglaló komplexumát – ezt Ábrám Tibor iskolaigazgató jelentette be szerda délben, az építkezést lezáró projekt­záró ünnepségen.

– A létesítmény nemcsak a Lévay diákságát, hanem az egész várost is szolgálja majd. Az uszoda hétköznapokon reggel fél hat és fél nyolc (szombaton egészen délelőtt tízig) között a lakosság előtt lesz nyitva, napközben a gimnázium és négy másik iskola tanulói, délután a városi sport­iskola használja majd. Este hattól kilencig pedig ismét a városi közönség használhatja a medencét – részletezte.

Ábrám Tibor leszögezte, a több mint kétmilliárd forintból megvalósult fejlesztés mérföldkő a gimnázium életében. A vasárnapi tanévnyitón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is beszédet mond majd, az ünnepséget az érdeklődők a Művészetek Házából élőben követhetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában