A részletek

2024.06.12. 17:22

Egy díszpolgárt öltek meg brutálisan a miskolci áruház parkolójában!

A környezetvédelmi aktivistának korábban több támadást is meg kellett élnie: belőttek a háza ablakán és meg is verték.

Horváth Imre

Miskolc egyik áruházának parkolójában történt az incidens, ami kényszergyógykezeléshez vezetett

Fotó: BOON

Ahogy beszámoltunk róla, elképesztően brutális, bestiális emberölés történt kedden délelőtt Miskolcon az egyik áruház parkolójában. Az elkövető kalapáccsal bántalmazta az áldozatot, főként a fején, illetve elütötte az autójával, esélyt sem hagyva neki a túlélésre! A legfrissebb információnk szerint a 76 éve sértett menekülni próbált, és be akart szállni a saját autójába, amikor a 36 éves támadója a járműjével nekihajtott, totálkárosra törve az idős férfi autóját, és olyan sérüléseket okozva neki, ami azonnali halálhoz vezetett.

Tartozás állhatott a háttérben

A rendőrség úgy fogalmazott: elhúzódó vitás helyzet vezetett a halálos tragédiához, míg portálunk már kedden jelezte, hogy elszámolási vita állhat az elmérgesedett viszony mögött. Azzal kapcsolatban azonban megoszlanak a vélemények, hogy pontosan milyen jellegű. Míg bizonyos információk szerint az áldozat tartozhatott az elkövetőnek, addig az idős férfi ismeretségi körében arról beszélnek, köztudott volt róla, hogy az ismertségi körében kölcsönzött a hozzá fordulóknak. Az viszont biztos, hogy a vita miatt amint az elkövető meglátta az idős férfit, azonnal rátámadt.

Portálunk azonban úgy tudja, hogy ennek nem csak a rossz viszony lehet az oka.

Már korábban is gyógykezelés alatt állt

Az elkövető P. O. ugyanis már többször állt gyógykezelés alatt, pszichiátriai előélete is van, és gyógyszerfüggőséggel is kezelték. Egyébként egy miskolci, autójavítással foglalkozó vállalkozó fiáról van szó, aki korábban már egy autós száguldozás, közlekedési kihágás miatt is a rendőrség látókörébe került. Bár az ilyen eseteknél egyébként is vizsgálják az elkövető beszámíthatóságát, úgy tudjuk P. előélete miatt automatikusan az elmeorvosi kivizsgálásra is sor kerül ezekben a napokban.

Harcolt a környezetvédelemért

Az áldozat K. Z. ismert környezetvédelmi aktivista volt, főként a kétezres évek elején. Több környezetvédelmi ügyben is harcot indított korábban, főleg Szikszó környékén. Természetvédelmi egyesületet is alapított és több nagyvállalatnak „nekiment” környezetszennyezés miatt, országos médiavisszhangot is kiváltva. 

2008-ban belőttek a lakása ablakán, a médiában akkor megjelent fotón K. Z. a golyónyom előtt
Fotó: MTI

Több atrocitás is érte ekkoriban, kromofággal öntötték le az autóját, 2008-ban belőttek az ablakán, 2011-ben pedig megtámadták a saját lakásában és összeverték, a férfi akkor súlyos sérülésekkel került kórházba, a támadók átkutatták a lakását, de sem pénzt, sem más értékeket nem vittek el, állítólag iratokat kerestek.

A kilencvenes években önkormányzati képviselő is volt, 2012-ben a több évtizedes áldozatos, kitartó munkájáért, amely Szikszó demokratikus viszonyainak erősítéséért, a környezetünk védelmében tett díszpolgárrá avatták a településen.

Az elkövető letartóztatását információink szerint kezdeményezte a vármegyei rendőr-főkapitányság, erről csütörtökön dönthet a bíróság.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában